Борисов и компания хакнаха държавата, кой ще им бие шута?

Дано се намерят 48 депутата да поискат оставката на правителството, защото Борисов е отговорен за киберсигурността, коментира Румяна Ченалова

Борисов и компания хакнаха държавата. Нямаме национална сигурност. Това сподели бившата съдийка Румяна Ченалова във Фейсбук. Ще помръднем ли от местата си?, пита тя.

Ченалова припомня, че от 2001 година до сега правителството е изхарчило 2,5 млрд. лева за електронно правителство, а резултат естествено няма.

„По информация на ВИВАКОМ са хакнати приложенията Фейсбук, Инстаграм , Туитър…

Очаква се до 22ч. проблема да бъде решен. Хакерът дали е с компютър в ареста или…“, добавя Ченалова. Така тя коментира новината за ареста на 20-годишен хакер, заподозрян за атаката срещу НАП и теча на личните данни на милиони българи.

„Прав е Бойко Борисов, че има уникални мозъци в България. И тъй като основен принцип на вселената е равновесието, някои са останали без мозък“, шегува се тя.
Бившата съдийка настоява президентът Румен Радев да свика КСНС за изясняване на обстоятелствата по пробива на сигурността на НАП, както и да сигнализирате

Главния прокурор Цацаров за бездействието на всички министри и Борисов.
Тя уточни, че това е престъпление по чл.282 НК, изразяващо се в неизпълнение на задълженията, произтичащи и ясно, и подробно разписани в Националната стратегия по кибер сигурност от 2016г., довело до безпрецедентният пробив на киберсигурността, дефинирана в Стратегията като основен ключ и фактор на националната сигурност.

„На сигналите на граждани прокуратурата не отговаря или в нарушение на закона неоснователно бави проверки и разследвания. Надявам се да демонстрира по – голямо уважение към президентската институция“, добавя Румяна Ченалова.

Бойко и компания, както казва тя, хакнаха държавата.  Кой обаче ще им бие шута? Парламентарната опозиция в лицето на столетницата е като беззъба баба, а извънпарламентарната е готова и с дявола, пардом Шайката ортак да стане, за не изпусне пак кокала.

Дори и президентът да се вслуша в предложението на съдия Ченалова, заседанието на КСНС ще прилича на селска седянка, на което ще се разменят реплики и в крайна сметка Бойко ще си повтори тезата, че имаме уникални мозъци. Няма да се стигне до оставки дори и да се намери кой да му опонира, цитирайки съдийката за равновесието като основен принцип на Вселената заради който вероятно някой от управляващите са останали без мозък.