Камион потроши плочки на тротоар в Бургас, глобяват шофьора

Издирват шофьора на камион на „Пътна помощ” заради потрошени плочки на тротоар в Бургас. Той бе изграден през миналата година, а сега има нужда от ремонт

Камион на „Пътна помощ” потроши плочките на тротоар край новия паркинг в жилищен комплекс „Славейков“ в Бургас. Инцидентът е заснет от камерите на системата за видеонаблюдение на общината. От кадрите се вижда как камионът се качва на тротоара при извършване на маневра, а пред Нова телевизия началникът на ОП „Транспорт” в Бургас Андрей Рунчев поясни, че заради увреждането на общинска собственост на шофьора ще да бъде съставен акт до 5000 лева.
Общинската администрация вече е подала сигнал в полицията и шофьорът ще бъде издирен чрез регистрационния номер на машината, за да поеме разноските по възстановяване на нанесените щети.
„Получихме сигнал от гражданин и по видеозаписите установяваме водача. Спазваме процедурата, изготвили сме писмо и сме го изпратили до колегите от „Пътна полиция“. Очаквам да ми бъде дадена информация за водача. Той ще бъде поканен при нас, за да му бъде съставен акт за нарушаване на общинска собственост”, заяви Рунчев.
Ремонтът на изкъртените от тежестта на камиона плочки ще струва около 150 лева, добави той.
Според него, шофьорът на камиона е трябвало да се съобрази с това, че плочките няма да издържат. Да, плочките са поставени преди една година. Ако камионът на „Пътна помощ“ беше паркиран върху тротоар от преди шест – седем петилетки, нямаше да има разместени плочки.
Ясно е как се изпълняват обществени поръчки в най-“добрия“ град за живеене. Сега шофьорът ще плати не само ремонта, а и ще влязат средства в общинската хазна, но вината всъщност не е само негова. Не е ли по-виновен този, който поставя плочките така, че толкова лесно да се разместят?