Плажовете пусти, а сянката – скъпа

Снимка на касова бележка предизвика спор в социалните мрежи. Ще има ли отлив на туристи заради високите цени на платената сянка и шезлонгите по плажовете?

Българските плажове пустеят, в сравнение с пясъчните ивици в съседните Гърция и Турция, но въпреки това цените у нас продължават да са високи и това е една от причините не само чужденците, но дори и бедните ни сънародници да предпочитат да се топнат в гръцкото море или при комшиите оттатък Босфора.
В социалните мрежи тези дни се разпространи снимка на касова бележка с цена от 40 лв. за шезлонг за плаж край Черноморец. Снимката на фискалния бон всъщност е направена на 16 юни, а коментарите варираха от това, че морето ни ще остане празно през летния сезон заради подобни цени до съмнения дали показаното не е манипулация.
Касовата бележката е истинска, но толкова струва сянката на комплект от две шезлонга и един чадър, а не само на един шезлонг, уточни наемателят на плажа Милен Янков.
В предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия той каза, че цената бил за ВИП зоната.
Според него няма да има отлив на туристи и цените били нормални.
Вероятно ще се намерят и сноби, които да кажат, че 40 лева си е направо евтинийка за услугата, но защо ли тогава всяко лято все повече българи вместо към евтиният български бряг, бягат към плажовете на гърците и турците!?