Скандал! Бургазлия обвини Община Бургас, че национализира имота му

Златко Колев, който е съсобственик на парцела до ОУ „Любен Каравелов“, на който бе спрян строежа, заговори за общински комунизъм

Да поговорим за общинския комунизъм в Бургас! С този призив се обърна към свободните медии в уж най-“добрия“ град за живеене Златко Колев, който е един от съсобствениците на парцела до ОУ „Любен Каравелов“, където бе спрян строежът на нова кооперация. Златко Колев определи действията на Община Бургас като национализация и сподели, че предшествениците на съвременните управници по подобен начин са национализирали имота от дядо му.
„Аз съм един от собствениците на парцела до ОУ „Л.Каравелов“, който беше набеден от некомпетентната общинска администрация, че е в двора на училището и строежа в него беше спрян, а имота набързо определен за отчуждаване /т.е. отново национализиран както някога е бил национализиран имота на моя дядо/, защото имало много протести с/у строежа“, споделя Колев в отворено писмо.
„Междувременно в едно пряко сутрешно включване на Нова телевизия аз изброих следните протестиращи: доскорошната директорка на училището, един мъж, който се представи като председател на училищното настоятелство и г-жа Чанка Коралска Зам.кмет по строителството“, припомня той.

„Някога моят дядо закупил дворно място, за да построи един ден къщи на сина и дъщеря си. Но след 9-ти септември политемигранти от тогавашния Съветски съюз си го харесали и поискали да им го дадат на тях като го отнемат от моя дядо, а те „проформа“ да направят замяна с общината с друг техен имот“, разказва Златко.
„В тези мракобестни години така и станало, като в протокола е видно, че решението за замяната е взето при ясното разбиране, че то противоречи на на нормативните разпоредби и затова се таксува като „изключение“, добавя той.
„Решението е взето при активното застъпничество на тогавашния подпредседател на ГНС и е изцяло политическо „поради изключителните заслуги на молителката“ към тогавашната власт. И така те получили отнетия /национализиран/ заради тях имот на моя дядо“, уточнява бургазлията.
„Забелязахте ли, доколко методите и стила на действие и политически обструкции на някогашните комунисти от 1950 год. е абсолютно едентичен със сегашните общински комунисти?“, пита той.
„По времето на Царство България когато е имало т.н. „монархофашизъм“ е направен опит на същия този другар имота да бъде отнет тъй като е емигрант след събитията от 1923 г. В отговора на Дирекция Държавни имоти № 1628 от март 1944 г обаче е записано че „дворното място не следва да се завземе за държавно, щом незаконно забягналия … е български поданик и от български народност и произход“, добавя Колев.
„И кога според вас се е спазвала законноста – по времето на Царство България, през 1950 г. или сега през 2019 г.??? /А някой казват , че вече 30 години живеем в демокрация ?!/“, коментира той.
„На нас обаче въпреки, че според действащата конституция частната собственост е неприкосновена и имаме изрядни документи /от съда/за собственост и изрядни документи за строителство и започнало строителство на бързо от общинските популисти имота ни беше обявен за отчуждаване защото „бил в двора на училището“, споделя Златко.
„За късопаметните и некомпетентни общинари имота – никога не бил в двора на училището най малкото защото там на времето имаше постройки на т.н. „Жилфонд“ и дълги години там настаняваха и живееха хора /т.е.това беше жилищен имот/“, добавя той.
„И тогава как да не смятам, че в Община Бургас е пълно с „общински комунисти“, за които собственоста и закоността са непознати понятия. И не ме разбирайте погрешно „общинските комунисти“ нямат партиен цвят – те просто са едни хорица, които вече няколко мандата са се окапали в Общината и със зъби и нокти пазят „топлите си местенца“, защото ако излязат на трудовата борса вероятно дълги години няма да ги наеме никой“, коментира съсобственикът на повторно национализирания имот.
„Известно ли е на изключително компетентната зам.-кмет по образованието г-жа Ананиева, която се оказа че разбира и от строителство, огради и т.н., че родителите отписват децата си от ОУ „Любен Каравелов“ и ги записват в ОУ „Св. Княз Борис I” като всяка сутрин и вечер ги придружават до там“, добавя той. Известно ли е на госпожата, че според мълвата в квартала в двора на ОУ „Л.Каравелов“ се продават наркотици, пита Златко Колев.
„Затова аз ви призовавам – предстоят местни избори, гласувайте както сте решили, гласувайте, ако искате за същата политическа сила, която владее Община Бургас, но сменете тези персони от тях, които с няколко мандатната си некомпетентност оставиха Бургас без промишленост и принудиха младите хора да търсят работа в София и други градове и дано тези, които дойдат да знаят какво означава думата ЗАКОННОСТ“, добави той.