Ужасна драма! Ванко, за когото пяха звездите на Бургас, си отиде

18-годишното момче страдаше от муковисцидоза, а освен от трансплантация, се нуждаеше от терапия, струваща 2000 лева на месец

18-годишният Иван Иванов от Бургас, за когото на 24 юни в Летния театър пяха звездите от морския град, си отиде от този свят. Напусна ни, защото властта си бъркаше в носа, коментираха негови приятели.
Младият юнак страдае от муковисцидоза и водеше бурба за всяка глътка въздух. Той спешно се нуждаеше от белодробна трансплантация и от 2000 лева на месец за лечение.
Момчето предало Богу дух тази сутрин в 7 часа във Военномедицинската академия в София, където било настанено, след като наскоро изпаднало в кома, съобщи бТВ.
„Със сълзи на очи трябва да ви съобщим,че днес от този свят завинаги си отиде едно прекрасно дете. Прости ми, приятелче… Не спазих думата си,не успях да те видя здрав…“, сподели във Фейсбук администраторът на страницата „Шофьори, Бургас“ Станислав Тенев.
„Напусна ни, за да свети в небето и да стане ангел пазител на своето семейство. Нямаме думи да изразим мъката и болката си. Почивай в мир, Ванко!!! Обичаме те!!! Ти винаги ще си в нашите сърца.“, добавя той.
„Къде е държавата, къде е управата, къде са прехвалените общински съветници и кмет? Защо не се помага на децата в нужда, децата на нашия град и държава? Къде сте вие дето се имате за всемогъщи и властващи? Къде са парите за болните български деца? Да ви кажа ли къде сте? Изпокрити сте в мишите си дупки, наядени и охранени, обезформени“, коментира Тенев.
„На ден приемаме над 100 публикации за различни хора в нужда, ние сме една фейсбук група на име „Шофьори Бургас“, не сме държавата, можем да помогнем главно с разпространение. И правим всичко по силите си. Но вие, които имате ГОЛЯМАТА ВЛАСТ, си бъркате в носа. Онзи горе гледа… Дано Ванко да почива в мир…“, добавя Станислав Тенев.