Множество процесуални нарушения стопираха делото срещу Очите

Желязков бе задържан преди близо година в Турция – през август 2018 г. След дълга процедура по екстракция той се озова в българския арест през февруари тази година. Специализираната прокуратура му повдигна обвинения за сформиране и ръководство на престъпна група за рекет и разпространение на дрога. Неотдавна той излежа една присъда по подобни обвинения, след като сключи споразумение.

Сред нарушенията, открити от спецсъда, е обстоятелството, че връщането на Желязков в България бе направено по силата на Европейска заповед за арест, в която бе посочено, че е заподозрян като лидер на престъпна група и 3 палежа. След това обаче той получи още 9 обвинения, които прокуратурата не бе посочила в документа, представен на турските власти.

„В обвинителния акт обаче фигурират обвинения за разпространение на наркотици и изнудване чрез заплахи, за които той не може да бъде съден към момента. Затова Специализираната прокуратура трябва да поиска разрешение от съседката ни“, приеха магистратите.

А помните ли как Румяна Бъчварова буквално шашна зрителите с анализ на екшъна в Слънчев бряг и последиците от него.

МВР-министърката по онова време даже стигна дотам, че обяви бизнеса на Митьо Очите за легален. Човекът имал три изрядни фирми, които развивали напълно законна дейност.