Адвоката на Мишел Платини ще защитава Миню Стайков

 Алкохолният бос Миню Стайков обаче остава в ареста депресиран и болен, а защитникът му Винсент Солари – адвокат на Мишел Платини, не се яви в съдебната зала днес

Спецапелативният съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Миню Стайков. Той иска да бъде освободен, за да се лекува. След психиатрично изследване на Стайков станало ясно, че той се влошава, каза адвокатката му. И поиска специална експертиза, която да установи дали той може са продължи да стои там, защото е задържан повече от година. Това довело до симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. Съдът обаче й отказа, съобщава Нова телевизия.
Стайков ползва за защитник адвоката на Мишел Платини – Винсент Солари. Той обаче не се яви в съдебната зала днес.
Прокуратурата твърди, че Стайков правел опити да натиска свидетели да не говорят по разследването. Той пък обясни, че го изнудвали за цигари, за да кажат истината, че е зле здравословно.
Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча, каза Стайков.
В съдебната зала стана ясно, че разследването срещу него е удължено с още два месеца – до средата на септември. В същото време, вчера на Стайков били предявени по-прецизни обвинения, имало и нови разпити.
Решението на съда, според който Стайков може да извърши ново престъпление, е окончателно.