Волен Сидеров разкри заговор с Цветанов, ще падне ли „Бойко III”?

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров предупреди, че структури на ГЕРБ, лоялни на Цветанов, ще подкрепят кандидати на ВМРО и НФСБ, ще се търси реванш

„Обединени патриоти“ може да предизвика разцепване на ГЕРБ. Цели структури, които са лоялни на бившият заместник на вожда Борисов – Цветан Цветанов, ще подкрепят кандидатите на т.нар. малка коалиция, а после ще се опитат да извият ръцете на премиера. Това каза в Созопол лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.
Той определи изказването на бившия си коалиционен партньор Валери Симеонов за това как наесен НФСБ и ВМРО ще разгледат подкрепата си за правителството като революционна, но изтъкна, че то е направено след като депутатът се сближил в Жеравна с Цветанов.
„Двете партии обмислят извиване на ръце или притискане, или някаква своя игра, в която участва и Цветанов. Имам данни за места в страната, където ВМРО и НФСБ ще бъдат подкрепени от структури на Цветанов. Знаете, че в структурите на ГЕРБ някъде има разпукване. Това ще бъде използвано и Цветанов ще търси реванш“, заяви Сидеров пред Нова телевизия.
„На тези места Цветанов, неофициално, ще ги насочва към гласуване към НФСБ и ВМРО, които в комбинация ще играят срещу ГЕРБ на много места. „Атака” е против сътрудничество с НФСБ и ВМРО на тези местни избори, а вероятно и на всички други оттук нататък“, подчерта той.
Според него изключването му от парламентарната група на „Обедините патриоти” е причина за засилване на влиянието на ДПС в парламента.„В периода, в който ние като „Обединени патриоти” – коалиция създадена от мен, изместихме ДПС като трета сила в парламента. Това вече не е така, особено след като Каракачанов и Симеонов застанаха гордо пред медиите и обявиха, че изключват Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов от парламентарната група. ДПС са дали банкет в същия ден”, заяви Сидеров.
Той обясни, че истинската причина за изключването му, са критиките, които е отправил към военният министър заради сделката за американските изтребители.
„2,5 млн. лева бяха дадени за едни ненужни самолети, вместо с тях да се повишат доходите на българите. Моята теза бе ясна. Аз критикувах Каракачанов и затова „комсомолът“ реши да се отърве от мен, което може би стана по съвет от някое посолство“, коментира лидерът на „Атака“.
Той говори и за измислиците, публикувани в сайтове. Беше разпространена информация, че му се е налагало да вика полиция заради скандал с туристи заради шезлонг.
„Ходя не на шезлонги, а на места, където мога да се гмуркам с харпун и с маска. Твърденията, че съм се карал с туристи са фейк новина“, подчерта депутатът.