ПОЗИЦИЯ : ДА СЕ ОТНЕМА РАЗРЕШИТЕЛНОТО НА ЗАВЕДЕНИЯ, РАЗПРОСТРАНЯВАЩИ НАРКОТИЦИ

Едва ли някой бе изненадан от количеството кокаин разкрито по случаен сигнал в складовете на бургаска фирма … Наркотиците не са от вчера по бургаските улици, край училищата и в някои заведения, както и по близките курорти, но …

Досега делото на давещите се бе в ръцете на самите давещи се … Или всеки се спасяваше по единично, а едно съветче под шапката на общината се бореше уж с този проблем.

Кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков отправи предложение към местните Община и Общински съвет да отнемат разрешителното на заведения, където е доказано, че се продават наркотици. Това стана по време на поредното онлайн предаване „Избери посока на Бургас”, организирано именно от Табаков, в което бургазлии споделят за проблемите в града ни. Темата тази седмица бе Сигурност.

„Трябва да се обърне внимание на разпространяването на наркотици около училищата. Едно от най-честите места за търговия на дрога са и заведенията. Голяма част от дилърите си позволяват да продават именно в тях. В Наредбата за обществен ред и сигурност трябва да бъде заложено, че ако доказано в едно заведение се продават наркотици, трябва да му бъде отнет лиценза. Кметът и Общински съвет имат тези права”, коментира кандидатът за кмет.

Общината да дава пари за сигурност на полицията по примера на други морски общини, призова Табаков.

Той бе категоричен, че Общината има огромни правомощия за гарантиране сигурността на гражданите. Според Табаков е нужно да бъде отделен общински бюджет, който да се дава на полицията, така както се правило в други морски общини.

„Това ще засили контролът през летните месеци. Като добра практика мога да посоча Община Несебър, която отделя 200 000 лева годишно за допълнителна сигурност. Нужни са и повече правомощия на общинската полиция, която сега единствено събира такси и наблюдава централните бургаски улици. Нека и структурата бъде увеличена и да има такава в периферните места на града”, каза още Табаков.

Е, ако им върнат и лъскавите SUV возила закупени по обществени поръчки за УКОРС, вместо кмет и разни общински величия да се возят на тях и подберат по-подготвени и обучени кадри заедно с направените по-горе предложения може и да видим някакъв напредък в бъдеще …

Авантаж