Хотелиери и собственици на шумни заведения си поделят Слънчев бряг?

Идеята за парти зони в Слънчев бряг е буря в чаша вода, коментира заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов

Собственици на хотели и на дискотеки от Слънчев бряг влязоха в словесен дуел заради идеята комлекса да се раздели на зони за парти и за семеен туризъм. Едните предлагат шумните заведения да бъдат изнесени поне на два километра от курорта, а другите смятат, че това не е приемливо, тъй като туристите, които искат да се веселят, щели да бъдат затруднени.

Хотелиерите започнаха подписка срещу новите промени в Закона за туризма, които предвиждат разделянето на курортите на зони за парти и за семеен туризъм.

Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов пък каза пред камерата на bTV, че спорът е безсмислен и изтъкна, че това е като буря в чаша с вода, защото курортът е създаден отдавна и не може да се разделя вече на зони. Той призова да се спазват законите и да не се позволява на баровете и дискотеките да надуват музиката след 23 часа.

Диана Колчева от Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг пък изтъкна, че ако южната част на комплекса се превърне в парти зона, жителите на Несебър и на Свети Влас ще страдат. Тя предлага дискотеките да се изнесат в зона, отдалечена на два километра от курорта.
Според Колчева целият курортен комплекс може да се превърне в зона за парти, но след края на сезона, когато си отидат туристите, които идват със семействата си заради слънцето и морето.
Кристиян Киров от Асоциацията на заведенията пък каза, че туристите сами трябва да избират кога да идват в Слънчев бряг.

Лиляна Арсова от Министерството на туризма пък поясни, че дори да има парти зона, това не няма да е предпоставка дискотеките да нарушават закона. След 23:00 часа музиката трябва да се спира, ако заведението не е обезшумено.

Тогава какъв е смисъла от парти зоните? Излиза, че идеята е наистина като буря в чаша вода.