Слави Трифонов шамароса политическата измет, създава „Няма такава държава“

Дългият ще бори беззаконието с политическа партия. Слави Трифонов обяви, че целта му е да бъде чут гласът на онези 3,5 млн. българи, гласували на референдума

Слави Трифонов шамароса политическата измет. Той обяви в последното издание на „Шоуто на Слави“, че създава нова партия, чието име ще е „Няма такава държава“. Целта му е да бори беззаконието по законен начин в пленарната зала.
„Тъй като аз и моите колеги се чувстваме несвободни, решихме да изберем обратното на това, което се случва. Затова напускаме бТВ. Благодарни сме на телевизията. За нас бе страхотно 19-годишно преживяване, но пред несигурността на сегашната обстановка ние избираме несигурността на свободата. Затова ще създадем собствен ТВ продукт и ще го стартираме след 15 септември“, заяви Дългия.
„Проектът ще се казва „Седем -осми“ и ще стартира след 15 септември. Неговият девиз ще бъде „Силата е в истината“, уточни той.
„Това не е достатъчно. Аз и моите колеги бяхме инициатори на референдум, на който гласуваха 3,5 млн. българи, а политическата класа се подигра с нас. Направи се, че не е съществувал и волята на гласувалите бе пренебрегната. Направихме всичко възможно и доказахме, че референдума бе успешен“, добави шоуменът.
„В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела много повече от онези липсващи 12 000 гласа. След това Народното събрание също наруши закона, който само бе приело и отказа да разгледа резултатите от референдума. Ние протестирахме срещу това беззаконие. Тогава казахме, че политическата класа като не иска да ни гледа отвън, ще ни гледа отвътре“, припомня той.
„Аз съм последователен и затова ще създадем политически проект, който ще се казва „Няма такава държава“, чрез който по законен начин всички решения на референдума ще бъдат приети в закони“, каза още Слави Трифонов.