Адвокат Гунчева: Преди 111 г. българите обявиха, че не са роби, но сега България умира

България умира, защото вместо за единственото си Отечество, българите се грижим само за задниците и комфорта си, коментира адвокат Елена Гунчева

111 години от обявяването на България за независима и свободна да взема самостоятелно решенията за своето бъдеще държава се навършват днес. Тържествено на централният площад „Атанас Сиреков“ в Бургас бяха издигнати националния флаг на Република България, както и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. В знак на признателност към загиналите за защита на българската независимост ще бъдат положени венци и цветя при Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк. Тържествено почитаме паметта на героите. Дали те ще ни простят?
На 22.09.1908 г. България гордо заявява, че никому не е васал, припомня адвокат Елена Гунчева от Пловдив.
„Едва освободила се от робството, счупва оковите и заявява на света, че българите не са роби никому. Заявяваме го със смъртта на българските мъже в Балканските, Междусъюзническата и Сръбско-Българската война. Заявяваме го с труда и на българските жени, на които се крепи икономиката на България, докато убиват мъжете и синовете им по фронтовете на България“, сподели тя във Фейсбук.
„Толкова много кръв сме дали за България, за Родината си. Толкова много незнайни и знайни гробове, в които набързо са погребани млади български мъже, дали живота си за свободата ни“, добавя тя.
„Вие, епилираните и с изскубаните вежди, вземащи добавки за мускули, знаете ли как се спи в окоп? Знаете ли как се тича с викове „на нож“ срещу превъзхождащ по численост противник? Знаете ли как Вашите прадядовци са писали писма между две битки? Знаете ли как да се биете до смърт, защото зад вас е България?“, попита адвокат Гунчева.
„По време на робството всяко българче в килийното училище учеше българската азбука, да чете и да пише, да помни, че е българин, християнин. Петстотин години помнихме, че най-важното е България“, припомня тя.
„Къде отиде това чувство? Умря с американската царевица, която подхвърляха на гладните българи през деветдесетте, с книгите и лекциите на Сорос, с които инфектираха умовете на младите българи, с първите митинги, на които като основна цел се постави не България, а Европа, НАТО и евроатлантическата ориентация на България. Когато започна да става срамно да си патриот. Когато стана срамно да наричаш нещата с истинските им имена. Когато стана срамно ДА СИ БЪЛГАРИН“, коментира Елена Гунчева.
„Сега най-важното не е България. Тя умира. Заради нас. Защото вместо за нея, за България, за Родината си, за единственото си Отечество, българите се грижим само за задниците и комфорта си! Предците няма да ни простят. Поколенията след нас няма да ни простят! Вие прощавате ли си за избора?“, пита тя.
„Обръщам се към Вас с увереността, че народ, който има хилядолетна история, няма да позволи да го унищожат. Кухите фрази на хората, използващи патриотизма за трамплин към властта, обезвериха всички ни. Тези, в които вярвахме, тези, които се кълняха в България, предадоха народа си. Но ние имаме себе си – българи, нация, народ! Имаме историята си, вярата си и надеждата, че България отново ще се справи с поредното предизвикателство“, споделя адвокат Гунчева
Преди 111 г. българите обявиха не са роби, а сега България умира. Тържествено опяваме паметта на героите, заради които все още сме на картата на света. Дали ще ни простят за избора да си наденем отново оковите, гласувайки за предатели!?
Затова докато празнуваш, българино, помисли за бъдещето на България и с риск да бъдеш наречен отново дебил или лош генетичен материал след месец покажи един среден на подлеците, които се борят за доверието ти!