Адвокат към патриотите: Не е ли по-лесно да бесим престъпниците?

Група психопати и патриоти се занимават предизборно с популизъм на гърба на един съсипан от мъка баща, коментира адвокат Емил Василев

Фашизоидно-комуноидните уклони на нашето общество тия дни искрено ме плашат, сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.
„Зор голям да премахнем някои цивилизционни постижения, прилагани в наказателните закони на напредналите държави /към които уж искаме да принадлежим/, щото група психопати, патриоти или нам кви си идиоти се занимават предизборно с популизъм на гърба на един съсипан от мъка баща (б.а. Христо Монов), загубил сина си при трагични обстоятелства. Срам за всички нас е случващото се!“, коментира той.
„Какво иска улицата: 1.Премахване на намаляването на наказанието при самопризнание на обвиняемия. 2.Премахване на предсрочното освобождаване на осъдения за добро поведение“, добави той.
„Ако това се случи, извършителите на престъпления ще бъдат лишени от каквито и да било стимули за покаяние и поправяне. А сред тях има не само животни, но и хора, които случайно са попаднали под ударите на закона, някои са влезли в затвора след съдебна грешка, други поради натопяване, трети след поемане на чужда отговорност, за да прикрият някой близък“, подчерта адвокатът.
„Ами извършителите на непредпазливи престъпления, като например ПТП – някаква баба тръгнала да изскача пред рейса и хоп – айде в затвора. И тия ли да ги държим до дупка в зандана или за по лесно направо да ги бесим и разстрелваме?“, пита той.
„Затова имам конструктивно предложение – аре всеки да се занимава с това, за което е учил, а? Шофьора да си кара камиона, хлебарят да си пече хляба, учителят да си възпитава учениците и т. н. А пък юристите да се занимават с право. Щото почне ли адвокатът да прави кренвирши, а месарят да правоприлага – тежко ни горко“, коментира адвокат Емил Василев.