Мая Манолова катастрофира, случаен ли е инцидентът?

 Омбудсманът Мая Манолова обеща да подаде оставка, ако бъде издигната за кмет на София. Едва ли катастрофата с жената, която може да помете ГЕРБ, е случаен инцидент

Тази сутрин с моя колежка претърпяхме пътно транспортно произшествие. Отивахме на работа. Тя ще остане два дни в „Пирогов“. Това каза пред медиите омбудсманът Мая Манолова.
Шофьорът на другата кола е изпратен у дома, уточни тя.
„Аз не шофирам и затова не мога да кажа каква бе причината за инцидента. Това ще се установи. Вярвам, че той е случаен!“, заяви омбудсманът на републиката.
„Използвам случая да се обърна към всички, които започват деня си пред моето жилище и го прекарват пред институцията на омбудсмана, които са след мен в трамвая, тролея, пеша или с кола. Нямам какво да крия. От утре ще обявявам програмата си по часове. Хората около мен се притесняват. Те не са свикнали на такова агресивно медийно внимание и могат да станат бели“, добави тя.
„Ако се кандидатирам, ще подам оставка като омбудсманът“, каза Манолова.
„Законът не ме задължава. Мога да взема и неплатен отпуск, но мисля, че по-честно и почтено е да си подам оставката, за да участвам в едно такова състезание“, добави тя.
Очаква се днес кандидатурата й да бъде издигната от инициативен комитет.
Полицията ще разследва причините за катастрофата. За щастие дамата, която която според последните социологически проучвания може да помете като цунами ГЕРБ и да седне на трона на Фандъкова, е жива и здрава! Дали може да се нарече катастрофата е случаен инцидент? Едва ли. Дано желязната лейди оцелее до вота, за да превземе ГЕРБерастката крепост!