Шпиономания втресе властта, Гешев разказва небивалици

Предизборният лов на „шпиони“ няма да спаси управляващите. Разправят пред камерите небивалици, за да обяснят защо разкарват свидетел с белезници

Шпиономания втресе властта. Месец и половина преди да загубят София и част от областните градове управляващите изпаднаха в деликатно положение и от страх започнаха да халюцинират – привиждат им се шпиончета, които усвояват рубли и ги лишават от народната любов с подкрепата на Кремъл. В играта с лошите русофили се включи и Цацаратурата, но ловът на „шпиони“ допълнително влошава положението и няма как да спаси управляващите от позора да загубят вота на 27 октомври.

Толкова са нелепи обвиненията в шпионаж, че аз нямам никаква нужда от адвокатска защита, сподели бившият главен редактор на вестник „Дума” и ексдепутат Юрий Борисов пред Нова телевизия. От прокуратурата го изкараха свидетел, а той разкри, че като такъв бил задържан 4 часа и като развалена плоча слушал само два въпроса, на които му писнало да дава едни и същи отговори. Защо като съм бил свидетел ме разкарват с белезници, попита Борисов.

Това, което се случва, е с цел сплашване на хората, които ясно изразяват своето неодобрение за външната политика за България, а тя е папагалска и вредна за родината ни, късогледа и не може да доведе до нищо добро, коментира арестуваният свидетел. По китките му още има следи от белезниците, а според представителите на Цацаратурата не е бил арестуван.

„Винаги, когато страната ни е била враждебна към Русия, сме страдали. Така ще бъде, ако продължава тази политика“, предупреди той.

Според него представителите на държавата се крият, тъй като нищо не могат да обяснят. Какъв достъп имам до тайни, до квалифицирана информация, попита репресираният русофил. Той сподели, че на един от въпросите за данните, които давал на братушките, отговорил, че информацията е за цената на дините на женския пазар. Добре, че не е за тиквите! Тогава вероятно някой шпиономан с ум на петел щеше да го изкара най-опасният човек в държавата.

Цената на дините едва ли вълнува велможите от ГЕРБ и „Бойко III”. След дълго умуване обаче представителите на прокуратурата все пак разкриха какви са тези чудеса, с които се прочухме в цивилизования свят. Заместник-главният прокурор Иван Гешев разкри, че е иззета докладна записка за геополитическо преориентиране на България към Русия.

Повдигнато е дори обвинение в шпионаж на председателя на Движение „Русофили“ Николай Малинов.

„Иззети са компютърни конфигурации, множество документи и такива доказателства, които имат пряко отношение към Николай Малинов. Иззета е докладна записка на руски език, изготвена от Малинов за геополитическа преориентация на страната ни към Русия. Описано е каква е настоящата ситуация в България и какви мерки да се предприемат, за да се преориентира страната ни към Русия. Основна цел е геополитическа преориентация на България“, разкри на брифинг бъдещият наследник на Цацаров.

Той поясни, че заговорниците предвиждали да се създаде влиятелен информационен канал или информационна агенция. Русофилите щели да създават сайтове, собствен телевизионен канал и дори партия, за да промиват мозъците на бедните българи. Кой ще повярва, че в страна, в която повечето от хората са русофили, някой може да налее милиони рубли, за да ги накара да се влюбят още повече в Русия? Звучи нелепо, но обвиненията срещу „шпионина“ Малинов са съвсем сериозни… Друг е въпроса кой ще плати за тези щуротии, след като човекът си потърси човешките права в Страсбург.