Шокираща гледка край Черноморец, труп на прасе отврати туристи

Институциите нехаят, оставиха 12 часа труп на прасе на плаж край Черноморец. Според бивш министър е най-вероятно дивото прасе да е болно от чума

Отвратителна гледка от плаж между Черноморец и къмпинг Градина потресе туристи. Морето изхвърлило на брега 130-килограмово диво прасе в понеделник вечер.
Спасителят, който видял трупа, подал сигнал, но институциите хич не реагирали. На следващият ден възмутена дама, която решила да посрещне изгрева на морския бряг, потърсила съдействие от държавните бюрократи. Телефоните им загрели и туристи, натъкнали се на шокиращата гледка и едва час и половина по-късно на плажа се появили специалисти.
Пред камерата на бТВ спасител на плажа разказа как летовниците зяпали с отвращение и почуда свинският труп. На плажа имало и малки деца. Нямало как родителите да им спестят ужаса.
Със закъснение специалистите от Агенцията за безопасност на храните все пак взели проби за изследване. Очаква се утре да стане ясно дали животното е починало от африканска чума.
Хора от близкия бар разказаха, че не за първи път морето изхвърля на плажа животински трупове. Миналата година цяла крава се озовала на пясъка, носена от бурните вълни.
Бившият аграрен министър Мирослав Найденов коментира в предаването „Тази сутрин“ по бТВ шокиращата гледка на плажа край Черноморец. Според него най-вероятно умрялото диво прасе е било болно от чума.
„Заболяването е изключително тежко и се разпространява много бързо. Изборите ще минат, но чумата ще остане“, пророкува той.
Според него бутафорната ограда, която наследниците им от земеделското министерство решили да поставят на румънската граница нямало как да спре глиганите и заразата. Усвоени са само някакви пари от правителството на Борисов и ГЕРБ, а ефектът е нулев.