За запалянковци не може, но за патрЕоти от МО може

„В техните глави очевидно е нормално да вдигаш ръка в нацистки поздрав, да призоваваш към насилие, да наричаш хора „човекоподобни“. Затова трябва да сме наясно, че ако не бъдат озаптени, са способни да стигнат и по-далеч.

Човек не се снима с изпъната в нацистки поздрав ръка, цели групи хора не може да се наричат „човекоподобни“, а в едно цивилизовано общество различията не се изясняват с „хубав бой“. Тези неща са толкова ясни, че всъщност изобщо не подлежат на обсъждане. Човечеството е препатило достатъчно, преди да стигне до извода, че някои неща просто не се правят. Защото неуважението към паметта на зловещо отнети милиони животи, незачитането на достойнството на отделни групи хора и публичните призиви за саморазправа с цели общности са първата стъпка към нещо по-лошо. Много по-лошо.

Т. нар. патриоти официално са част от коалиционното правителство. Техни представители вече са на позиции в управлението. И започнаха да „гърмят“ един по един още в първите дни. Две снимки с вдигната по хитлеристки ръка предизвикаха такова недоволство, че зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев и директорът на социалната дирекция във военното министерство Иво Антонов се видяха принудени да подадат оставка. Реакцията на обществото е добрата новина. Лошата е, че не чухме думата „извинявайте“. И че не видяхме ни най-малък знак да са осъзнали колко неприемливо е това. А щом в техните глави всичко това е нормално, обществото има обоснована причина да очаква много повече от същите тези глави.“

– публикува своята позиция журналистът Иван Бедров в „Дойче веле“ през 2017 г.

Но …

Две години по-късно станахме за резил в нормална Европа, но не и сред нашите патрЕоти-държавници, които според един ДС воевода „нацисти“ и „екозащитници“ били нещо еднакво и вредно ?!

Ами защо тогава имаше „опрощение“ преди години за висш служител на МО ?!

Значи за агиткаджии не може, но за държавни чиновници може, а ?!

Време е за оставки на подобни воеводи, които чрез реакции и решения показват разминавания в стандартите на обществото и допринасят подобни резили да се случват …

Свободен автор-Философът