По инициатива на Гешев са предложени споразумения на ОПГ за източване на ДДС в особено големи размери

Georgi Borisov Georgiev

ТАКА!
Г-Н ГЕШЕВ, след проведената акция и задържането на лицата по „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“ през 2009г. разследващият екип събира данни и доказателства за ОПГ за източване на ДДС в особено големи размери ( за НЕДОСЕГАЕМИТЕ 1 и 2 – няколко групи – общо над 1.6 МИЛИАРДА ЛЕВА).
При проведените разпити от първоначалният екип прокурори и следователи с обвиняемите лица е постигнато споразумение с ръководителя на ОПГ-то – 4.5 години ефективна присъда, а с останалите четирима участници – от две до 4 години ефективни присъди срещу пълни самопризнания и възстановяване на щетите за държавата. (видно от протоколите от разпитите на лицата).
Г-Н ГЕШЕВ, след вашето командироване в СГП (седем месеца след началото на разследването) и включването ви, като трети наблюдаващ прокурор по ваша инициатива започва нова серия разпити на обвиняемите. Пак по ваша инициатива са им предложени споразумения, с които драстично се намаляват наказанията. (видно от документите и аудиофайловете)
Г-Н ГЕШЕВ, в резултат на вашите действия четирима от обвиняемите получават условни присъди, а ръководителя на ОПГ-то получава две години ефективно, които са излежани предварително – три месеца в ареста и останалият срок в домашен арест и след съдебното решение е освободен.
Г-Н ГЕШЕВ, след сключените от вас споразумения НЕ Е ВЪЗСТАНОВЕН нито лев в бюджета на дъжавата от щетите нанесени от престъпната дейност на групата.
Г-Н ГЕШЕВ, до дни БОЕЦ ще публикуваме документи и информация потвърждаваща гореописаното, а и вие сам го потвърдихте.
Г-Н ГЕШЕВ, ще се оттеглите ли от процедурата за избор на главен прокурор, или да ви оттегляме?
#СтопГешев
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА