Родителското „цунами“ в Карнобат и Сливен заради червени „пастори“?

Има цели „пасторски“ щабове, които мислят каква мръсотия да направят, вайка се Бойко Борисов. Вождът на ГЕРБавите се обърка за сестринските и лекарските заплати

Родителското „цунами“ в Карнобат и Сливен заради червени „пастори“. Затова намекна вождът Бойко Борисов. В студиото на bTV той се опита по възможно най-нелепия начин да прехвърли вината за проблема с наплашените роми на другарите си от опозицията.
Вчера населението на ромските махали в Сливен, Ямбол и Карнобат нагледно показа как се опразват училища за минути. Кресливи лелки, бабки, дядки и чичковци обясняваха на развален български пред камерите на националните телевизии, че нямали да си дадат децата на държавата. Директорът на едно от училищата се опитал да ги вразуми, като се опитал да разговаря с тях в двора, но те се втурнали вкупом към входа на училищната сграда и за да не изкъртят вратите, наредил набързо да ги отворят. Картинката била същата и в Карнобат. Хората се изплашили, след като някой пръснал мълвата, че децата на самотните родители щели да бъдат отнемани от социалните работници.
Премиерът изръси в „Тази сутрин“ по bTV, че бил разпоредил на ДАНС да бъдат изловени партийните „пастори“ и непонятно защо сравни случая с костинбродската афера и с истерията срещу Истанбулската конвенция. В единия случай ставаше въпрос за „свръхпечат“ на 500 000 бюлетини, а в другия за гафа с т.нар. трети пол и джендър правата, които кабинетът „Борисов III” прие с подписването на конвенцията. Слава Богу, че заради протестите не се стигна до ратификация!
Сега по нелеп начин премиерът се опитва да прехвърли вината за страховете на хората в опозицията. Дали основателни или не, хората се страхуват и в България да не се отнемат деца, както в Норвегия и Франция например. Затова българите протестират срещу Стратегията за детето, а ромите направо опразват училища.
„Какво държавата ще прави тези деца? Да се замислят! Къде ще ги настани?“, пита Бойко Борисов.
А какво ги правят в Норвегия, г-н премиер!? Българите, които са минали през този ад в скандинавската страна, не са нито насилници, нито злодеи, които да спъват развитието на децата си. Отнемат им ги само защото са се разделили със съпрузите си, или защо има анонимен донос. Затова е нормално хората да се страхуват, че подобни безобразия ще стават в България, ако синхронизираме законите с техните.