Улиците на Бургас vs улиците на Истанбул

Единайсет години сме членове на ЕС – хай класа за континента ни, а една Турция ни бие по всички показатели … И защо ? Опит, патриотизъм, икономически решения или  просто по-малко гладни чиновници ?!

Да сравним нашата гордост-ларгото на Бургас и някои улици на Истанбул.

Докато в Бургас чиновниците ни от общинското управление се хвалят с турски плочки, то в центъра на Истанбул такива просто НЯМА … Вижте и сравнете !

ул. „Александровска“

Такава е най-често срещаната настилка на улиците в центъра на Истанбул.

Видимо се различават по вид и подреждане нашите бургаско-турски павета, които тук можете са видите рядко, примерно в кв. Галата …

Да коментираме и транспорта …

В Истанбул от всеки РЕП или автомат на спирките на градския транспорт можете да си купите електронна карта само за 6 TL и да я заредите за колкото желаете.

Едно пътуване е с цена от около 80 стотинки, а в европейски Бургас цената е 1.50 лева ?!

Дори с тази карта можеш да се качиш на корабче до Галата и да пътуваш до Принцовите острови над 12 км за малко над 3 TL или за левче, а тук цената на корабчето да Света Анастасия е феноменалните 12 лева в този сезон ?!

Много други сравнения могат да се правят, но и тези трябва да подскажат на бургазлии как се отнасят местните управници към парите им и т.нар. обществени поръчки . И дано бъдещите общински съветници са по-просветени и събудени, както и зачитащи повече родните интереси.

Свободен автор – Философът