Българофобия тресе Сърбия, шпионският скандал се разраства

Сръбският министър на отбраната отправи тежки обиди към страната ни, след като избухна шпионският скандал Поредна словесна атака от Белград към София. Сръбският министър на отбраната отправи тежки обиди към страната ни. Това се случва само ден след като председателят на парламентарната комисия за Косово – Милован Дрецун заяви, че на територията на Сърбия действа голяма мрежа от български разузнавачи, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.
Сръбският военен министър Александър Вулин изригна: „България умее да допуска друг да ѝ избира приятелите й и враговете ѝ. Сърбия не допуска подобно нещо. Сърбия сама решава за себе си и сама избира приятелите си“, „България има своите проблеми и нека се грижи за тях“.
Думите на Вулин са поредният епизод от полемиката между София и Белград в последните дни и дойдоха непосредствено след изказването на българския външен министър Екатерина Захариева, с което тя отхвърли обвинението на председателя на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун, че в Сърбия е активна българска разузнавателна мрежа.
По-този повод Захариева съобщи, че сръбският посланик в София ще бъде извикан в МвнР.

Българофобия тресе Сърбия.