НАТО да не пипа Черноморието ни, че ще стане страшно като в Крим!

Руски медии коментираха заради идеята за военноморски координационен център във Варна, че Пентагонът подготвя удар по Крим от България. Превръщат ни в мишена

САЩ и България разработват пътна карта за противодействие на агресията в Черноморския регион. Това се казва в съвместно изявление на Тръмп и българския премиер Бойко Борисов, което е публикувано на уебсайта на Държавния департамент, съобщава Еurocom.
Заедно с янките военните ни щели да се изправят срещу морски, хибридни и кибер заплахи в Черно море. В същото време пътната карта трябва да осигури на България достъп до американските технологии за отбрана, а съвместните учения ще се провеждат много по-често.
Освен това във Варна ще бъде създадена фокусна точка, чиято задача ще бъде да увеличи присъствието на НАТО.
САЩ не крият с кого ще се сблъскат в Черноморския регион – разбира се, Русия. Всъщност новите споразумения означават, че в случай на конфликт България ще бъде използвана като трамплин за нападение срещу Крим. От юг е и страната на НАТО Турция. Освен това американските кораби могат да използват грузинските Поти и Батуми.
„Посещението на Борисов в САЩ е следствие от геополитическата стратегия на Тръмп, проведена чрез предходни срещи с президенти и мин. председатели на държави-членки на ЕС и Турция. Борисов представлява държавата и има правомощието да подписва международни съглашения в различни формати. Има и дипломатически протокол“, коментира бившата съдийка Румяна Ченалова.
„Така че срещата Тръмп – Борисов не е индикация за индулгенция. Тръмп добре знае кой е Борисов и не от „Блиц“ или „ПИК“, а от американските служби, което обаче не му дава право да го покаже, защото има правила, а и стратегически цели, които могат да бъдат осъществени чрез преговори на такова ниво“, сподели тя във Фейсбук.
„От друга страна нито Тръмп, нито който и да било държавен служител в САЩ могат да се намесват в работата на службите и съда. Финалът на разследванията по Магнитски и Рико ще го покаже. И тогава прегръдките и потупванията ще се превърнат в звучен шамар“, коментира бившата съдийка.
„Търпението е добродетел, но бездействието не е. Защото, ако чакаме някой друг да ни почисти и подреди къщичката, ще бъде дълго“, добави тя.
„Вратовете ни изтъняха от чакане. Време е да станем вълци и да си свършим работата сами“, призова Ченалова.
„В противен случай, докато философствуваме пред компютрите си, или ще се задушим от отровната плесен в къщичката си, или покривът и ще се срути и ще ни затрупа“, предупреди тя.
Нейни приятели в социалната мрежа пък коментираха, че като Путин превзе украинското Черноморие, така скоро ще гастролира и на българското.
Някои от анализаторите във Фейсбук изтъкнаха, че Бойко Борисов е държан на санитарно разстояние, като разговорите се свеждали до общо съгласие за американски газ, военна инфраструктура (изграждане на военни производствени мощности – заводи по най-новите военни технологии). Другото е разходка в розовата градина и гут бай, добавят те.