Нинова : „Искаха оставката ми пред вас, вътре не е дискутирана“.

Иво Инджев споделя : „Докато БСП ( продължава да ) се занимава предимно със себе си, става ясно и на политически незрящите, че тя просто няма кауза, която да защитава. Освен “каузата Нинова” и нейното оставане на поста. Или обратното : ” каузата антининова” на част от нейните съпартийци“.

От 1 декември БСП влиза отново в предизборна кампания. Този път обаче вотът ще е вътрешнопартиен – трябва да се проведат отчетно-изборните конференции по места преди конгреса и да има пряк избор на лидер догодина.

План-графикът, който бе обсъден от Националния съвет в неделя не даде нищо ново по същество.

Според устава й БСП избира органите си на всеки 4 г., което се пада през 2020 г. Затова от 1 декември до края на февруари ще се проведат събранията на основните партийни организации и на общинско ниво, а след това през март – областните конференции.

Ще бъдат излъчени нови ръководители и избрани делегатите на конгреса догодина, който се очаква да се проведе до 15 май.

През април пък трябва да се проведе прекият избор на лидер, който бе въведен по настояване на Корнелия Нинова и ще се проведе по специален правилник. Конгресът постави задачата на Националния съвет и се очаква документът да е готов за следващия пленум през декември.

„Имаше различни предложения, включително т.нар. алтернативен доклад на подписалите го другари да бъде приет, но това решение беше отхвърлено. Подписите се оказаха не 50, а 21“, разказа лидерът на БСП за случилото се на заседанието на Националния съвет.

„Искаха оставката ми пред вас, вътре не е дискутирана. И преди се е правела кампания преди пленумите, с много нажежаване на напрежение, но след това нищо не се случва“, каза още Корнелия Нинова.

Нинова изтъкна, че оценката за представянето на БСП на изборите е – добро представяне.

Въпреки тази оценка Иво Инджев коментира : „Издайнически скандално е мълчанието на левите от всякакъв калибър  за наистина прозрачния до празнична призрачност безалтернативен избор на новия главен прокурор Иван Гешев, всесилен по закон, приет с мнозинството на БСП в началото на “прехода”. А когато това мълчание е толкова единодушно, гръмко и съглашателско с властта, излъчила Гешев за поста, явно става дума не просто за прословутата партийна дисциплинираност на червените, а за споделен масов манталитет“.

Май е прав Инджев, че трябва да си сменят картинката на логото от роза на розов домат от времето на Живков …

колаж : Авантаж