Чистят Бургас от ромските банди

8 души са задържани при спецакция в Бургас, намерени са палки, хладно оръжие и крадени вещи в тях, но дали ще останат толкова дълго в кефеза, колкото кмета на Несебър?

Осем души са задържани при спецакция за кражби и разпространение на дрога. Полицията намерила и иззела вещи, за които арестуваните не могли да обяснят откъде ги имат, съобщава Нова телевизия.
Акцията, започнала рано тази сутрин, е насочена и срещу грабежи и кражби от търговски обекти и частни домове в бургаския квартал „Победа“. Повечето от задържаните са с богато криминално минало, а при претърсванията са иззети много вещи, които вероятно са част от плячката на обирите.
Според разследващите, голяма част от вещите са придобити по време на обири на офиси и домове в квартала, както и при нападения на случайно преминаващи през него.
„Освен множеството мобилни телефони,телескопични палки, хладно оръжие, велосипеди, битово имущество, авто навигации има и други вещи,за чиито произход задържаните не могат да дадат адекватни обяснения“, каза говорителят на ОД МВР-Бургас Цветелина Рандева.
Както обикновено в квартала никой не знае за престъпната дейност на задържаните, нито е чувал за акцията.
Срещаме и хора, които с облекчение посрещат новината за акцията, тъй като са потърпевши от действията на задържаните. Молят обаче да скрием лицата им ,защото се страхуват.
Материалите от акцията са предадени на Районната прокуратура в Бургас.
Чистката на Бургас от ромските банди ще даде няколко дни спокойствие на хората в квартала, но от тях спасение няма. Ако бяха така страшни за властта както кмета на Несебър, цацаратурата щеше да се постарае за дълго да останат в кафеза. В случая обаче нещата не стоят точно така и най-вероятно ще „излетят“ оттам много по-рано, отколкото на зажаднелите за справедливост хорица от най-“добрия“ град за живеене им се иска.