Драма в айтоско село, мъж даде 2500 евро за убийство на бившото си гадже

Убиецът опита да взриви дома й в Черноград, но го арестуваха. Задържаха и злодеят, поръчал убийство след любовната драма. Платил 2500 евро вместо да ги даде на детето си

Бомба гръмна в двора на млада жена в айтоското село Черноград. Убийството било поръчано от бащата на детето й. Злодеят дал 2500 евро, за да я ликвидира, но изпълнителят на мократа поръчка обаче се оказал аматьор и поставената от него самоделка оставила само 30-сантиметрова дупка като следа, по която бургаските полицаи стигнали до жадния за мъст Антон от Средец.
Слава Богу никой не е пострадал! Арестуван е и наемният убиец.
Оказва се, че след любовната драма вместо да даде 2500 евро на детето си и жената, която някога е обичал, гневният Антон от Средец предпочел да ги плати на наемен убиец.
„При претърсване и обиск в жилището беше открита ръчна бойна граната, един брой тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнепроводен шнур, палка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони 22 калибър”, заяви пред Нова телевизия ст. комисар Радослав Сотиров, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.
Мотивите най-общо могат да бъдат сведени до битови, а именно афектът на подбудителя от обтегнатите отношения с бившата му приятелка, от което има дете, каза пък окръжният прокурор Георги Чинев. Той поясни, че 34-годишният Антон не е признавал бащинството на детето и то е установено по съдебен ред в резултат на иск за установяване на бащинството. Била е присъдена и издръжка, която той първоначално е отказал да плаща, добави прокурорът.