Тормоз над кмета на Несебър, цацаратурата погна и жена му

Съпругата на арестувания кмет на Несебър Николай Димитров също стана клиент на цацаратурата. Нурдживан Димитрова е разследвана за хулиганство заради заплахи

Съпругата на арестувания кмет на Несебър също стана клиент на прокуратурата. Нурдживан Димитрова е разследвана за хулиганство. Това съобщиха за Нова телевизия прокурори. Става дума за случай от края на октомври, когато Нурдживан присъства в спецсъда заради мярката за неотклонение на мъжа й. В една от почивките тя се обърнала със заплашителни думи към две прокурорки. Засега обвинение на жената, която по професия е дизайнер, все още не е повдигнато.
След като положи клетва под конвой като кмет на Несебър, Николай Димитров вече е в следствена килия в София. От прокуратурата ще решават, дали е необходимо временно отстраняване на Димитров от кметския стол.
Адвокатът на арестуваният кмет Ина Лулчева пък заяви в интервю за бТВ, че той е задържан без основание, а на въпроса колко време ще остане зад решетките, отговори, че когато нещо е незаконно, не може да се направи прогноза.
Специализираният съд е некомпетентен да повдига обвинения за купуване на гласове и това изрично е записано в решение номер 10 от 2011 г. на Конституционния съд, коментира тя.
Според нея делото срещу кмета на Несебър се води от Специализирания съд, защото само там е сигурно, че ще бъде задържан.

За да бъде принуден да абдикира като кмет, цацаратурата, която се използва като бухалка от властта, няма да пощади и жена му. Николай Димитров обаче е железен и няма да се наведе пред Шайката въпреки тормоза.