Бойко раздава щедри коледни бонуси за добър слугинаж?

 Идеологът на Идея за България Дора Апостолова поясни защо Бойко Борисов раздава коледни бонуси и защо на ЦИК отпускат още 584 700 лева

Бойко награди своите хора за добър слугинаж. Така идеологът на “Идея за България“ Дора Апостолова, която е родена в Поморие, но живее и работи в Хелзинки, коментира решението да се отпуснат на Централната избирателната комисия общо 584 700 лв. допълнителни възнаграждения през 2019 г.
Според поморийката, която преподава в Хелзинкския университет, всички избори от 2009 г насам са фалшифицирани и то в ЦИК, РИК и ОИК. „ГЕРБ ги владее, там се работи „на тъмно“ и при крайното сборуване извършвано по електронен път от фирмите на тази партия, се нагласят свободно крайните цифри както им е изгодно и като добавя купени цигански гласове „безапелационно“ е печелил всички избори от 2009 г насам!“, сподели Апостолова във Фейсбук.
Повечето членове на ЦИК и оглавяващия ЦИК са от партията на Борисов -ГЕРБ, тя по закон оглавява и владее ЦИК. Борисов продължава курса на майка си БКП, която беше единствената и управляваща партия в старата тоталитарна комунистическа държава и ни караше под строй да гласуваме за нея, а в своето Политбюро „на тъмно“ нагласяше крайните резултати „99% за тях“, коментира създателката на протестното „Движение един милион“.
„След 1989 г тази политика на БСП се продължи от нейния наследник и останалите партийни рожби на социалистическата партия, управлявали през прехода. След 1989 г БСП и рожбата и СДС, наричани от народа ни „червените и сини комунисти“, преобърнаха Политбюро в ЦИК, и в сегашната действаща конституция, правена от тях през 1990 г заложиха стария политически избор на комисията от парламентарно представените политически партии, като партията с най голяма квота оглавява и я владее“, обясни Апостолова.
„До 2009 г тази партия беше БСП, а след като Борисов завзе властта 2009 г с помощта на Доган, чийто партия ДПС тогава стоеше начело на ЦИК и даде на Борисов още 800 000 гласа от т.н. „мъртви души“ в избирателния списък( + 13%) , от тогава ГЕРБ стана най голямата партия в НС и повтаря стъпките на БСП. Това хитрият Доган направи с цел да си подобри отношенията с Борисов“, коментира идеологът на „Идея за България“.
„И действително, след като олигархът Борисов идва на власт, веднага обедини капиталите си с тези на олигарха на ДПС- Пеевски и двата заедно управляват от тогава“, добавя тя.
„Политическия избор на ЦИК е изхвърлен отдавна от законодателството на ЕС и развитите европейски демокрации управляващи ЕС, там изборите се правят от един постоянен орган от държавни служители под зоркото око на тяхната правова държава. Това Борисов не знае, или се прави да не знае, защото старото положение добре го топли“, коментира Дора Апостолова.