Защо купонджиите от Бургас бягат в Турция за Нова година?

Оказва се, че повече бургазлии отиват в Турция сега, отколкото през лятото, защото комшиите предлагат по-изгодни куверти за Нова година. Българските бизнесмени губят заради алчността си

Купонджиите от Бургас се изнасят задружно в Турция. Повечето от веселяците вече са си резервирали топли местенца в съседната страна, където да посрещнат Нова година с купони до зори. Това стана известно в дните преди голямото пируване.
Оказва се, че Турция е привлякла повече бургазлии, отколкото през лятото, разкри кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова. Интересно защо хората от най-“добрият“ град за живеене предпочитат кръчмите на Ориента. Причината е много проста – по икономически съображения хората стягат куфарите. Заплатите на новогодишните мигранти не им позволяват да се веселят тук. Българските бизнесмени ги губят заради алчността си. Кувертите за празничната нощ в съседна Турция са доста изгодни и затова веселяците предпочитат купона там.
На юг от Бургас почти няма населени места, които предлагат празнична вечеря с нощувка.
В Слънчев бряг пък само един единствен хотел ще посреща гости. В Поморие на гости ще се радват основно хотелите, които предлагат спа услуги.
Великото преселение на купонджиите от Бургас започна още в петък. Някои от веселяците, които са успели да заделят повече пари от скромните заплати в най-“добрия“ град за живеене, са си взели по няколко дни отпуска, за да празнуват в султаната на Ердоган и Коледа.