ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ДБГ ДАРИХА СРЕДСТВА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ СПОРТ В БУРГАС

В навечерието на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово общинските съветници от „Движение България на гражданите” дариха средства за подпомагане дейността на баскетболен клуб „Делфин” в Бургас. Тази година традиционната коледна кампания на ДБГ „Дар до сърце” е посветена на развитието на детско-юношеския спорт в града.

„Движение България на гражданите” застава зад развитието на масовия спорт и изграждане на дългосрочна стратегия за развитието на професионалните спортни клубове – от детско-юношеската школа до мъжките отбори. От 1993 година до днес клуб „Делфин“ полага сериозни усилия да осигури условия за развитие на младите състезатели и чрез спорта да възпитава и изгражда силни характери и личности, затова заслужавате нашата подкрепа. В тази връзка още считаме, че Общински съвет трябва да преразгледа и промени Наредбата за финансовото подпомагане на спортните клубове от Община Бургас с активното участие на представители от спортните среди, за да има прозрачно и наистина ефективно подпомагане на спорта в нашия град”, споделиха общинските съветници от ДБГ при срещата си с отбора и част от ръководството на баскетболен клуб „Делфин”.

Те пожелаха на младите баскетболни надежди много здраве, спортен хъс и повече победи както в страната, така и зад граница.

„За последната година клуб „Делфин“ може да се похвали с класирания на финали на републиканско първенство. Завоювахме 5-то място в България измежду 100 отбора. За нас това постижение е изключителна гордост, тъй като се борим с отбори на професионално ниво с голямо финансиране, а ние нямаме такова“, каза Петко Стаматов, един от треньорите в клуба.

От новата 2020 година Стаматов поиска здраве, все повече деца да се палят по баскетбола и успехи в състезанията.

Баскетболен клуб „Делфин“ е основан преди точно 25 години. Основната идея на създателите му е той да развива масовия баскетбол в Бургас, както и по-широкото навлизане на спорта в училищна среда.

Авантаж