Скандал! Ченгета от НСО плашат шофьори с пищови и палки

След скандал, при който 14-годишно дете бе блъснато от автомобил на НСО, а шофьорът се опита да прикрие по каква работа го е използвал, Сидеров поиска закриване на НСО

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова за закриване на НСО след поредния скандал, при който 14-годишно дете бе блъснато от автомобил на службата, а шофьорът се опита да прикрие по каква работа го е използвал.
„Искам НСО да се закрие! През 2019 г. 40 млн. лв. от парите на българските данъкоплатци отидоха за шофьори и охрана на държавните випове“, написа той във Фейсбук.
„За какво се харчат тези милиони? Какво прави тази служба, освен да блъска неудобни репортери и да гази деца по улиците?“, пита лидерът на „Атака“.
„По-добре този излишен харч на 40 млн. лв. да беше спестен на българите. Хората не са длъжни да плащат за лукса на премиер, президент, шеф на парламента и прочее. Защо медиите не говорят за бюджета на държавната охрана?“, добавя той.
Говорителят на НСО казва, че колата, блъснала 14-годишното дете, е „оборотен дежурен автомобил” и не бил зачислен на „охраняемо лице” и можело да се вози всеки, който отговарял на закона. Но не казва имената на шофьора. Защо го крие?“, пита патриотът.
„Чета в медиите, че от Президентството са побързали да си измият ръцете, че техен човек не е бил в колата. Няма значение имало ли е, или е нямало пътник. Важното е, че за пореден път охраната на държавните випове произведе инцидент, в който тежко пострада български гражданин – дете“, коментира Сидеров.
„Тази служба е ненужна, разхищава държавна пара, гази деца и мачка свободата на словото. Крайно време е да се закрие. Президентът Радев, под чиято опека е НСО, да го разпусне завинаги“, призова той.
„Още в 43 НС с Атанас Атанасов предложихме закриване на НСО в този му вид. България не бива да харчи десетки милиони за лична гвардия на привилегировани властници. За бронирани коли, които не спазват правилата“, коментира в социалната мрежа евродепутатът Радан Кънев.
„Служителите на НСО имат своето достойно място в системата за сигурност. Но като пазители на всички граждани от тероризъм и тежка престъпност, а не като шофьори на политици“, добавя той.
НСО е превърната в безплатна таксиметрова служба, обслужваща по неясно какви критерии високите етажи на властта, коментира пък адвокат Емил Василев.
„Десетки хора пострадаха, а доста от тях загинаха, след стълкновение с джигитите от НСО. Аз съм имал случай през отворен прозорец и пистолет да ми размахват“, сподели той във Фейсбук.
„Веднъж имах случай при едно задръстване на „Дондуков“ ме изпреварва една кола на НСО, изравнява се с мен, прозорецът се отворя, една ръка с палка се показва и почва да бие по предния ми капак. Това беше знак да им дам път на идиотите“, разказва бившият депутат.