Шок и ужас на магистралата: Момиче от Бургас катастрофира заради глиган и АПИ

Колата на Михаела от Бургас не става за нищо след сблъсък с изскочил на пътя глиган. Държавните служители прикриха следите в оградата, а от КАТ глобиха момичето

23-годишно момиче от Бургас стана жертва на глиган и на безотговорните служители от Агенция „Пътна инфраструктура“. Михаела Иванова оцеля по чудо след страшна катастрофа и за да стане абсурда пълен, се сдоби с акт за несъобразена скорост, без ченгетата да си направят труда да установят причината за катастрофата.
Млада жена сподели пред Нова телевизия, че колата й е ударила глиган, нахлул внезапно на магистрала „Тракия“. Тя се разминала на косъм от смъртта.
Инцидентът станал на 343-ия километър на 26 ноември около полунощ.
„Прибирах се през нощта от София към Бургас и ми изскочи диво животно на пътя. Исках да го избегна, но го блъснах. Като влезе под гумата ми, тя се спука и от там колата се заби в мантинелата и отиде в канавката, като се преобърна 3 пъти”, разказа в „Здравей, България” 23-годишната Михаела.
Тя е пътувала заедно с още двама нейни приятели, които са с натъртвания и леки наранявания. Младата шофьорка е получила комоцио и разкъсани вратни мускулни влакна и сухожилия.
Михаела Иванова открои и важен проблем на магистралите в България – голяма част от мрежите около тях или са скъсани, или въобще липсват. Тя обясни още, че е карала с около 100 км/ч.
Бащата на пострадалата водачка Станислав Иванов заяви, че ще заведе дело срещу институциите, отговорни за състоянието на магистралите. „Недопустимо е по магистралите да има животни. Трябва да се накажат хората, които са допуснали това нещо”, категоричен е той.
От АПИ естествено се въздържаха от коментар, тъй като не са открили следи от животно на мястото на инцидента. Затова пък Станислав показа пред камерата четина, останала като веществено доказателство от сблъсъка с четириногият пешеходец на магистралата. Ченгетата го търсят, за да му съставят акт за неправилно пресичане на аутобана, шегуват се зевзеци.
Остава загадка коя е съобразената скорост според несъобразителните полицаи, глобили жертвата вместо виновника.
Междувременно държавни служители побързаха да прикрият истината, като смениха мрежата, откъдето глиганът камикадзе нахлу на магистралата, а това вбеси водещите на „Здравей, България“.
Излиза, че за да „оневинят“ прасето безотговорните държавни служители кърпят мрежите край аутобана вместо да си признаят греха и да не допускат повече грухтящи нашественици на пътя.