Бойко за „Турски поток“: Не му е приятно на Путин, че сме силен член на НАТО и ЕС

Като истински непукист Бойко изръси, че всеки има право да търси алтернативни трасета, след като Путин заплаши, че Турски поток може да заобиколи България

Всеки има право да търси алтернативни трасета. Ние търсим алтернативни диверсификации. Освен това политически не им е приятно, че България е толкова лоялен и силен член на НАТО и ЕС. Така българският премиер Бойко Борисов отговори на руската заплаха „Турски поток“ да заобиколи България. Той се държеше като истински непукист в „Лице в лице“ по бТВ, макар да става въпрос за милиарди левове, които държавата ни ще загуби, ако президентът Владимир Путин изпълни заканата си.
„Страната ни спазва процедурите на Европейския съюз. Ние не сме нито Сърбия, нито Русия, нито Турция – ръководещият да каже „Тази фирма да строи“. При нас се направиха процедури, конкурси и те се одобриха от Европейската комисия“, каза Борисов при Цветанка Ризова.
После той се усети, че дрънка небивалици и малко смекчи тона. „Информацията на Путин му е стара. Ние имаме над 150 км, които сме изкопали. Полагат се тръби и се строи в момента“, обясни Бойко Борисов.
„Как ще бавим? Ние се забавихме, защото използваме препоръките на ЕС, защото и ако аз бях действал както БСП, когато бяха на власт, щеше да има пак наказателна процедура заради корупция и неправелно проведени обществени поръчки“, изрепчи се вождът на ГЕРБерастите.
„Като Путин дойде, ще му покажа с каква скорост строим. По 5 километра на ден изграждаме. Късно започнахме, защото много процедури трябваше да минем“, оправда се той, а после започна да се перчи пред камерата и да се хвали с това, че е гостувал на Тръмп в Белия дом. Бил е в кабинета на Бил, където Моника Люински е въртяла орална любов с господаря на света.