Циркът продължава, Несебър с кмет в ареста до нови избори?

Съдиите мотивираха решението си кметът на Несебър да остане в ареста с това, че имало опасност да извърши ново престъпление, т.е. да купува гласове

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста кмета на Несебър Николай Димитров и другия обвиняем по делото за търговия с гласове Петър Тодоров, съобщава Нова телевизия.
Апелативните съдии мотивираха определението си с това, че към момента не е намалял интензитетът на опасност обвинените да извършат ново престъпление.
По делото са събрани доказателства за наличие на организирана престъпна група, от които може да се направи и обосновано предположение, че привлечените към наказателна отговорност са извършили престъплението, за което са обвинени, обяви съдът и потвърди мерките „Задържане под стража“ на обвинените.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Оказва се, че според слугите на Темида кметът на Несебър, който е обвинен за търговия с гласове, трябва да остане в ареста, защото не била отминалата опасността да извърши ново престъпление, т.е. да купува вота на избирателите. Очевидно поръчката е да остане зад решетките достатъчно дълго, за да се стигне до необходимостта от предсрочни избори. Очевидно циркът ще продължи и догодина. Целта е някой от управляващата клика да получи шанс да стане кмет в най-богата община. Няма да ги огрее обаче, защото дори и зад решетките, ако се стигне до предсрочни избори Николай Димитров ще ги бие.