Европейската Комисия разглежда сигнала срещу Гешев за фалшифицираните му професионални „успехи“!

На 22.01.2020г. БОЕЦ внесе Сигнал до Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, Председателят на Европейската комисия и ресорните еврокомисари за установените фалшификации и манипулации на данните за дейността и професионалните резултати на Гешев представени пред ВСС по време на неговата номинация и изслушване във връзка с процедурата по избор на Главен прокурор!

Резултат с изображение за боец ек

Бойците от софийският комитет на БОЕЦ, Весислава Танчева и Анжела Адамова в представителството на ЕК.

На 15.01. в предаването на Люба Кулезич по телевизия „Евроком“ БОЕЦ огласихме информация получена по ЗДОИ от СГП и от нея става ясно, че за периода 2009г. – 2016г. когато е работил, като прокурор в СГП, Гешев има общо внесени 20 (двадесет) обвинителни акта и по тях са осъдени 27 (двадесет и седем) лица! ОТКАЗВАТ да ни предоставят информация за сключените от Гешев споразумения, като очевидно, част от „осъдените” са именно и тези, с които е сключвал споразумения и те са с условни присъди!

Фалшификацията става видима, след като тези данни се сравнят с представените пред ВСС данни за дейността на Гешев при неговото номиниране и избор! В специален доклад (публикуваме част от него, като той е публично достъпен на сайта на ВСС) се цитират други данни – за периода – 2006г. – 2016г. прокурор Гешев има внесени в съда 230 акта и по тях са били осъдени 233 лица! ДЕСЕТ ПЪТИ са завишени данните! Има малко разминаване в периода, защото на нас от СГП ни отговарят за 2009 – 2016, а там се цитира 2006-2016г, защото от 2006 до 2009 г. Гешев е бил в районна прокуратура, където няма внесен нито един обвинителен акт! Самият Гешев лично потвърждава и декларира пред ВСС, бългаското общество и медии фалшивите данни за своята професионална дейност.

Представители на БОЕЦ внесоха сигнали и в българските институции – ВКП, ВСС и ИВСС, но както обявихме не очакваме реакция от тях, защото те са превзети от същата задкулисна мафиотска групировка издигнала и назначила Гешев за главен прокурор! БОЕЦ считаме, че Европейските институции трябва да реагират и изискваме от тях отговор и реакция и в същото време вярваме, че гражданите можем и трябва да реагираме на брутално налаганата мафиотска диктатура от Борисов, Пеевски, Гешев и тяхното обкръжение. Диктатура налагана чрез превземане на институциите, погазване на гражданските свободи и свободата на словото и постоянни репресии над независимите медии и журналисти!

Днес получихме официално писмо, макар и формално, че сигнала ни е изпратен до председателя на Еврокомисията, г-жа Урсула Фон дер Лайен и до зам. председателя Вера Йоурова отговоряща за конкетният ресор. 

БОЕЦ имаме и други канали за контакти с Брюксел и знаем, че развитие по този, както и по предишните внесени от сигнали ще има. Конкретно този сигнал вече се разглежда.  Знаем и че както Гешев, така и неговите кукловоди губят контрол и времето на престъпната им власт изтича! Идва време за възмездие и справедливост! 

ДНЕС НА ГЕШЕВ НЯМА ДА МУ Е РАДОСТ! УТРЕ ОЩЕ ПО МАЛКО! 

 Международният отзвук на случващото се в България е важен за делегитимирането на управляващата ни мафия. Но успееха  в битката срещу амфията ще дойде само с действия вътре в страната. БОЕЦ и днес призовахме за еждневни протести до свалянето на правителството на Борисов, Пеевски и Мафията и оставката на ВСС и Гешев! И посочихме още няколко стъпки:

  1. Незабавна Оставка на Борисов и цялото правителство.
  2. Незабавна оставка на Гешев и Висшият съдебен съвет.
  3. Незабавно приемане на Закон за Лустрацията, който да обхване освен комунистическата номенклатура, ченгетата и агентите от ДС, така също и всички участвали във властта и заемали висши политически длъжности от 1989г. до сега.
  4. Незабавно приемане на нов Изборен Кодекс с въвеждане на граждански контрол върху изборите и електронно дистанционно гласуване.
  5. Назначаване на Служебно правителство излъчено от Гражданските организации с единствена задача – провеждане на честни и прозрачни избори.

И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, НФСБ, ВМРО, АТАКА, ВЪЗРАЖДАНЕ,  или която и да е ченгеджийска банда е алтернатива. Алтернативата ще се роди в битката! Ако трябва ще свалим  и следващите. За да продължим и стартираме всички така нужни реформи, първо трябва да изринем блатото до дъно!

Продължаваме, очаквайте следващите действия на БОЕЦ и когато излезем ни последвайте!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!