Наказателната акция срещу кмета на Несебър продължава, отстраняват го

Спецпрокуратурата поиска Николай Димитров да не заема повече длъжността кмет на Несебър. Дори да го махнат, на следващите избори пак ще срази опонентите си

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Несебър Николай Димитров, съобщава Нова телевизия.
Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за търговия с гласове.
На 23 декември Димитров беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 50 000 лева. Тогава съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство. От 2 януари Димитров пое отново управлението на община Несебър.
Специализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.
Как точно градоначалникът ще повлияе на свидетеля, на чийто показания вече не вярва дори и прокуратурата, остава загадка. Уликите срещу Димитров са толкова надеждни, че няма как съдия, ако е независим, да го осъди, но тъй като става въпрос за кметът на най-богата община в България,към която управляващите отдавна точат лиги, използваните като бухалки държавни служби още дълго ще разиграват трагикомедии. Стигне ли се до нови избори е ясно, че настоящият кмет отново ще издуха конкуренцията, защото като борец мъченик срещу Шайката става все по-симпатичен на зажаднелите за справедливост хора в морския град.