Прокуратурата подготвя показното убийство на телевизия Евроком!

Вчера стана ясно, че има подаден сигнал до ВКП (разбирайте Гешев) срещу телевизия Евроком. БОЕЦ проверихме информацията и тя бе официално потвърдена от прокуратурата. Сигнала е  за ‘незаконно финансиране” и негов автор е Николай Бареков. Прокуратурата е реагирала светкавично и сигнала е разпределен на Специализирана прокуратура, ръководена до скоро лично от Гешев и занимаваща се с разследвания срещу министри, депутати и магистрати.

Подобни сигнали никога не са плод на нечия самоинициатива. Винаги става дума за сценарий с конкретна цел. В случая целта е телевизия Евроком да бъде унищожена и работещите в нея журналисти да бъдат свалени от ефир. Предаванията на Люба Кулезич, Владо Береану, Сашо Диков, Николай Колев и др. дават последната свободна трибуна в телевизионното пространство в България. Поставят теми и канят гости, които никъде другаде не могат да бъдат чути и коментирани, освен при тях и Веселин Дремджиев! Теми и гости неудобни за властимащите. Самият Бареков до скоро имаше предаване, като външна продукция в Евроком, за което си плащаше, но преди Нова година договора му бе прекратен. Евроком бе и единствената телевизия, която отразяваше обективно всички процеси и протести свързани с избора на Гешев от самото начало. Знаем, че свободата на словото не е на почит в държавата на мафията и всеки имащ куража да говори и отстоява Истината се превръща в мишена за бухалките на мафията – Прокуратура, НАП, ДАНС, ГД БОП и тн. БОЕЦ сме изпитвали на собственият си гръб силата на тези бухалки. По същият сценарий – донос до прокуратурата за „незаконно финансиране”, след което – ревизии, призовки, досъдебни, разпити и целият ченгеджийски арсенал!

В момента Пеевски и Борисов имат нужда от едно публично убийство на медия и то на телевизия, което да послужи за назидание на всички останали, защото в последно време организации като БОЕЦ и отделни медии разклатиха застрашително мафиотското статукво.  Предполагаме, че става дума за сценария, по който бе унищожена и покойната вече телевизия BIT. Разликата е , че BIT я купиха, за да я унищожат и свалят водещите и журналисти от ефир, докато Евроком, която явно не се продава ще бъда ударена брутално със същата цел. Това  са същите журналисти – Кулезич, Диков и колегите им, които бяха и в основата на проекта BIT! Историята се повтаря. Този път обаче гражданите можем и трябва да реагираме, защото това е удар не само срещу една частна медия, а удар срещу свободата на словото, срещу всеки един от нас! В ход е цяла гнусна и брутална кампания срещу свободните медии. Нещо, което Гешев заяви още преди неговият избор и бърза да реализира. Ударите срещу сайтовете Биволъ, Фрогнюз, както и свалянето от ефир на неудобни за властта журналисти работещи в медии придобити от близки до Борисов и Пеевски олигарси е ход още от миналата година! Прокуратурата издаде Европейска заповед за разпит на журналиста Атанас Чобанов заради разкритията на Биволъ по АпартаментГейт и Къщи за гости! А ударите и репресиите срещу БОЕЦ станаха ежедневни и все по-брутални!

Резултат с изображение за кулезич и диков

Журналистите Люба Кулезич и Сащо Диков – част от екипа на телевизия Евроком.

От нашият опит ще ви кажем какво ще последва – мафията ще удари с цялата сила на своите институции-бухалки Евроком по най-бруталният и показен начин на който са способни. Разбира се, широко отразено от лешоядните им дръжки на микрофони. Първо ще ги свържат с Цветан Василев, или с някой друг олигарх, който уж финансирал незаконно медията. Не им трябват доказателства, нужен им е само донос, или дори фалшив сигнал. Класика, която се изтърка, но няма за какво друго да се хванат. Ще гледаме как „качулките” от ДАНС, или ГД БОП нахлуват в една частна медия, изземват компютри и документи, ще гледаме показни арести на собственици и журналисти, ще наблюдаваме едно убийство. Всъщност , ако прокуратурата иска да разследва медия и лица финансирани незаконно, то спокойно може да разследва Николай Бареков и „неговата” телевизия, в която бяха налети милиони от КТБ и Цветан Василев. Вместо това прокуратурата иска да убие Евроком. Ако го позволим! Защото гражданите имаме силата да спрем това мракобесие! Първото и най-важното е да дадем максимална гласност на случващото се! Да алармираме международните институции и медии. И да се организираме за ответна реакция.

Резултат с изображение за нахлуват с качулки

На 23.01. БОЕЦ и непримиримите граждани излизаме в 10.00ч. пред ВСС с искане за Оставките на Гешев и правителството на мафията. Ще добавим и още една цел – ДОЛУ РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА ОТ ЕВРОКОМ И СВОБОДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ! 

Продължаваме!

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Прокуратурата подготвя показното убийство на телевизия Евроком!