Майката на избягалата Михаела сподели, че се е чувала с нея от 21 декември. Тогава момичето й се обадило, но след няколко секунди връзката се разпаднала

17-годишната Михаела Михайлова от Камено, която на Никулден избяга от дома си, е намерена в Германия. Приятелят й ще отговаря за укриване на непълнолетна

17-годишната Михаела Миткова Михалева от Камено, която бе обявена за общодържавно, а впоследствие и за международно издирване, е открита от немските полицейски служби в апартамент в берлинския квартал „Шпандау”. Тя е в добро физическо и психическо състояние, съобщава Нова телевизия.
Момичето е изведено от квартирата, обитавана от приятеля й и семейството му, като е настанена в социален дом в Берлин, информираха от МВР.
Момичето бе в неизвестност от 6 декември миналата година, когато сутринта заявила на близките си, че отива на училище, но повече не се прибрала. Няколко седмици по-късно – на 30 декември ОДМВР – Бургас бе алармирана за и изчезването на второ момиче от Камено – 17-годишната Михаела Янкова Иванова. Благодарение действията на служители от група „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Камено момичето бе открито в бургаския комплекс „Меден Рудник” на 31 декември в добро физическо и психическо състояние. То бе предадено на родителите си.