Гавра не, а геноцид!

Една огорчена пенсионерка
Сигурна съм, че няма да изненадам никого в „милата ми Родина“ с това, което искам да споделя. Жалко е само,  че онези хорица от доста села във Врачанско няма да  разберат, че и в София се случват неволи като техните. При тях НЯМА ПЕНСИИ, защото няма електричество, а като няма елзахранване , компютрите отказват. . . „да плащат“.
Е, да, могат да ми опонират – в София има, слава Богу, електричество засега!? Какъв е проблемът? Ами . . . в София си имаме КАЛИНКИ! Калинки ГОРЕ – В КАБИНЕТИТЕ, КАЛИНКИ – В БАНКИТЕ, а дали ги има и в ПОЩИТЕ?
Впрочем, нека бъдем откровени – не само в компетенциите и безпардонността на голяма част от т. нар. „елит“ е проблемът! Тогава? Тогава е възможно да се окаже, че най-безопасно ще е, ако мъ-ъ-ъ-ъничко „позабавим перото“ за пенсионерите. Те са безопасни, те няма да излязат на протести, няма да искат срещи с Бат,Бойко, милите, те ще си кротуват.
Да, ТЕ не само ще подсмърчат на студа, отивайки за пореден път до пощенския клон, за да ВИДЯТ ГРАФИКА, и куцук-куцук, с бастунчето , разочаровани за кой ли път, че пак са извън, пак „ги няма“, ще поемат през заледения непочистен маршрут с празно портмоне!? Всуе се морите! Е, да, ама не!!! Бочаров Петко, нали?
Напразно си хабя лаптопа, може би? Имате много поздрави от мен! Но . . . моля, имайте и малко търпение, докато си съблека всичките пуловери, шалове, а, и ушанката, защото така се екипирах, преди да тръгна за. . .  пощата! За ПЕНСИЯТА! Навън като е грейнало едно слънце, ама . . . и то. . .  лъжовно като графика на пощенски клон 1404. Само студът не ме излъга – между минус 6 и минус 3 градуса!
Е, какво пък, да не би само на мен да ми е студено, да не би само аз да съм яхнала бастуна! . . . Грешите, ще ви кажа! Впервам очи напред и . . .  о,“изненада“! На 20-30 м. пред мен едва-едва крета друг кандидат да се сдобие с така дълго очакваната пенсия. Като „по-пъргава“ го настигам, поздравявам, питам: Накъде? Отговорът -за хляба! А, ясно. Вгледах се по-внимателно – позната физиономия, явно и друг път сме се засичали на „опашката“ в любимата поща.
Каква „опашка“, защо „опашка“? Заради т. нар. опашка преди два месеца помолих Началничката да ни обясни, на всички нас – посочвам към 15-20 души правостоящи възрастни хора, защо, след като работното време е от 8 часа – а часовникът вече сочеше 9.15 ч., не започват?!
Отговорът бе груб – да сме идвали по-късно! Обадиха се и други гласове – и за началото на работния ден, но и за премахнатите фотьойли и столове, които ги имаше до преди няколко месеца. Отговорът загрубя, вратата изскърца. Затвори се пред изумените погледи на хората, отдавали труда си за България. Ако това не е гавра, какво е тогава? Геноцид?! Дали и това не е някаква КАЛИНКА?
ИЗЛИШНИ И БЕЗПОЛЕЗНИ ! ИЛИ ОБРАТНОТО?  НО ВСЕ СЪЩОТО – БЕЗПОЛЕЗНИ И ИЗЛИШНИ!!! НЕ НИ СЕ ПРЕЧКАЙТЕ! ПОНЕ ВИЕ!!!