Другарите от ГЕРБ се правят на умрели лисици, нападките срещу Радев са нелогични

 Много яко се оляха другарите от ГЕРБ. Така блогарът Любо Кольовски коментира гневните напъни на управляващите да изкарат виновен президентът Радев за скандала пред паметника на Левски

Карикатура: www.facebook.com/TerminalniKolaji/

Не бих се занимавал повече с неадекватните реакции на ГЕРБ по повод преекспонирания скандал с освиркването на председателят на парламента Цвета Караянчева и на столичния кмет Йорданка Фандъкова пред паметника на Васил Левски, сподели във Фейсбук блогърът Любо Кольовски.
„Не мога обаче да не отбележа реакцията на главатаря Бойко Борисов, изречена от Брюксел: „Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Не му давам оценка. Аз когато сгреша, се извинявам по много пъти“, заяви премиерът и коментира освиркванията пред паметника на Апостола“, добавя блогърът.
„Ние сме милионна партия, не е проблем да изкараме 100 човека, за да освиркват, но не им прави чест. Правят си поход, застанаха пред руската църква, попът ги благослови. Какво им пречи законно избран кмет?“, попита Борисов.
„Това е някаква неприкрита заплаха, която издава само и единствено страх и паника. Милионната „дясна“ партия се шубелисва от стотината (?!) привърженици на Радев? Това е несериозно и смехотворно. А колко законно е избран кметът на ГЕРБ в София, с цели 5% разлика между Фандъкова и Манолова, всички знаем как стана тая шашарма. Някой да му каже на Бойко да спре да да се вглежда в пъпа и менискуса си, че вече е смешен“, коментира Кольовски.
„Много яко се оляха другарите от ГЕРБ и от много вишки подвикват в обяснителен режим срещу президента! Правят се на умрели лисици, които не са разбрали кого точно освирква гражданството! Ако в началото този камуфлаж изглеждаше сериозно, сега вече е смехотворен, пародиен и фарсов. Гражданството освирка Караянчева и Фандъкова. Това трябва да се разбере“, добави той.
„Присъединяването на т. н. СДС в общия креслив хор срещу президента в обвиненията, че бил поругал и осквернил паметта на Васил Левски придава особен комизъм на ситуацията. Ако СДС-началниците все още имат малко ум, трябваше да си замълчат и поне малко да се разграничат от глупашката истерия на гербаджиите. Явно, разумът ги е напуснал завинаги. А когато дяволът иска да погуби някого, най-напред му взима ума“, коментира блогарът.
Той цитира президентът, който в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града, каза, че ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление.
Това е едно изречение, натоварено с голямо политическо съдържание в отговор на атаките срещу Радев, че бил отговорен, защото група граждани освиркали председателката на парламента и кмета на София по време на тържественото отбелязване на годишнината от гибелта на Левски, коментира блогарът.
„Нападките срещу президента са нелогични и необясними, защото той изрично помоли гражданите да не скандират по време на церемонията и няма как да носи отговорност за действията на тази група граждани само защото е предвождал шествието от президентството до паметника на Апостола“, добавя той.
„Странно е и друго: част от критиците на държавния глава са представители на онова позорно „дружество“ на противниците на Левски, Ботев и още много други герои, които тия негодници обвиняват, че са били руски агенти и национални предатели“, коментира Кольовски.
„Още по-странно е, че тия критици на президента мълчат засрамено след сценката, организирана от техния главатар-премиер на заседанието на правителството, където един от ортаците на ГЕРБ бе подложен на нечувано унижение, реализирано по един недопустим хулигански и просташки начин. Всичко това показва за пореден път двойните стандарти в „моралната“ схема на ГЕРБ и съдружниците им“, добави той.
„След стотиците гафове, скандали и безобразия, част от които граничат с престъпления, тези „политици“ имат очи да морализаторстват и да развяват етични байраци и хоругви. Но това са естествените аспекти на цнизма, двуличието, лицемерието и измамническата същност на ГЕРБ и ортаците им“, коментира блогарът.