Илиян Василев: Държавния департамент не може да замести българската прокуратура и следствие

Най-добрият юрист на властта министър Кирилов иска публичен линч на Миталов, макар прекрасно да знае, че никой който упражнява юридическата професия не може да пристъпи границите на професионалната си етика. Това с линча върви в Парламента, там са политици. Гешев и Цацаров мълчат, макар че е много вероятно те да са дали „сведения“ за Миталов.
Сега прехвърлят топката на съдиите, правят се на умряли лисици, и оставят американската страна в „небрано лозе“, да изглежда като хора, на които не им пука за наказателен процес, за презумция за невиновност и т.н.
Според мен това е съзнателно разкалян терен и опит на Гешев и Цацаров, заедно с Борисов да дискредитират предварително следващ ход на американците, ако случайно отвъд Атлантика решат да вдигнат много нависоко мерника си за корупция.
Да не забравяме – Америка не може да замести прокуратурата и следствието. Няма задължение да върши тяхната работа. Гешев не намери 550 милиона лева кредити на Гешев в КТБ, но неговия ортак Дани Кирилов – юридическия демиург – иска линч по обществено известни факти!?!
Без да кара Гешев и Цацаров да си цапат ръцете.