Над 400 души от Созопол с искане за ревизия на бившия кмет Панайот Рейзи

Жители на Созопол са окупирали сградата на Общинския съвет в града тази сутрин, където предстои редовна сесия на местния парламент, съобщи бТВ.

Открита е и подписка, в която само за два дни са се включили над 400 души, с искане за ревизия на дейността на бившия кмет на града Панайот Рейзи.

През март миналата година прокуратурата обвини Рейзи за източване на 2 млн. лв. от общинския бюджет. Той се кандидатира за кмет, но успя да се добере само до място в местния парламент.

През април 2019 г. Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност тогавашния кмет на Созопол Панайот Рейзи и главната счетоводителка на общината Златка Мусева.

Спрямо двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, осъществено след предварителен сговор, при условията на продължавано престъпление и чрез улесняващи документни престъпления.

„Той остави общината с големи задължения – 35 млн. лв., а сега пак ни управлява като общински съветник“, заявяват протестиращите, които са събрали цяла папка със снимки и документи за разхищенията по време на управлението на Рейзи като закупени фритюрници и хладилници по няколко пъти по-скъпи от цените по пазара, на некачествени ремонти на детска градина от зетя на Рейзи и т.н.