Освободиха Васил Божков от ареста в Абу Даби

Според говорителят на главния прокурор Сийка Милева освобождаването на Васил Божков от ареста в Абу Даби няма нищо общо с молбата за екстрадиция

Хазартният бос Васил Божков е бил освободен от ареста в Абу Даби, съобщава Нова телевизия.
България не е уведомявана от ОАЕ той да е освобождаван от ареста, разкриха от българското Външно министерство.
Източниците ни обясниха, че на Божков му е изменена мярката за неотклонение, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ. На практика този акт няма значение за екстрадацията му, тъй като тепърва властите в ОАЕ трябва да решават за връщането на българина у нас.
От МВнР заявиха, че посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.
Срещу Божков са повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.
„Българската държава не е уведомявана официално, че обвиняемият Божков е бил в арест. Дори за прокуратурата е изненада, че той е бил в арестно помещение повече от две седмици. Практиката в такива държави е да се отнема само паспортът. Дали обвиняемият Божков е освободен от арест – няма нищо общо с молбата за екстрадиция. В понеделник преведените материали ще постъпят в Министерството на правосъдието, откъдето незабавно ще бъдат изпратени в ОАР”, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!