Президентът оглавява шествието в почит на Васил Левски, патриоти говорят за революция

19 февруари е денят, в който можем да се обединим и да докажем, че животът и примерът на Васил Левски не са напразни, коментира съдия Румяна Ченалова

Румен Радев повежда гражданското шествие в памет на Апостола на свободата Васил Левски. Да се съберем на 19 февруари от 16:30 часа пред президентството и да подкрепим президента, призоваха патриоти в социалните мрежи.
От 17:00 часа държавният глава ще се присъедини пред президентската институция към гражданското шествие, което ще извърви „пътя на безсмъртието“ – от килията до паметника на Апостола на Свободата Васил Левски в София, съобщиха организаторите от Общобългарският комитет „Васил Левски“.
Шествието е посветено на 147-та годишнина от обесването на Апостола и 150-годишнината на българската национална революция, припомня съдия Румяна Ченалова.
„Каним всички родолюбиви сънародници да изразят почитта си към Апостола и великото му дело. Нужно е ВСИЧКИ ЗАЕДНО ОБЕДИНЕНИ ДА БЪДЕМ ТАМ! 19.02.- ден на срам, мъка, но и може би начало. Денят в който Левски пое пътя към безсмъртието… Денят, в който можем да докажем, че животът и примерът му не са напразни!“, сподели във Фейсбук Ченалова.

„В новата българска история има само един президент, който открито застана срещу българоубийците. Длъжни сме да го подкрепим, ако сме българи! Без политически пристрастия, без идейни съображения, без типичното българско отрицание по принцип“, коментира съдия Ченалова.
„Президентът е с ограничени правомощия по Конституция. Почти всяко негово действие зависи от Народното събрание – тези 240 хрантутници, който ни презират и вече се обожествяват. Тези, които са готови на всичко за да останат на власт. Властта за тях не е средство, а главна цел за лично забогатяване“, добави тя.
„От т.н. начало на прехода изминаха 30 години. Време на безобразно потъпкване на закона достигнало най – тежката степен деформация – създаването на закони в противоречие с основните принципи за справедливост и обществен морал. По волята на съдбата избрахме президент без политически опит, но с характер и достойнство. Сигурно е допускал грешки, имал е своите разочарования и е съжалявал за определени свои действия. Кой от нас е сигурен че би се справил по- добре?!Аз знам, че не бих го направила“, споделя съдийката.
„Нашият президент не стана съучастник на управляващите, не се включи в общия им хор за успехите и прекрасната ни действителност. Нарича нещата с истинските им имена. Назовава фактите и виновниците с прямота и без страх. Повече от това не може. Не може да разпусне Народното събрание, да обяви извънредно положение без решение на НС. Така е разписана Конституцията. Остава с народа си. Това е достойно“, коментира Ченалова.
„На 19.02. президента ще поведе шествието в памет на Васил Левски. Аз ще бъда там. Това е моят поклон пред великият син на България. Това е моят начин да подкрепя президента. Това е моята надежда за България“, добавя тя.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!