Президентът скастри Бойко за къщата в Барселона: Този тежък случай засяга България

 Не аз трябва да отговарям на въпроси, защото нямам никакво отношение към действията на прокуратура и полиция, още по-малко на друга държава, каза президентът

Нормално е в случаи като този с публикацията на каталунския вестник за „къщата в Барселона“ да има повече емоции, но те не са най-добрият съветник. Така президентът Румен Радев отговори на нелепият опит на премиера Бойко Борисов да го изкара виновен за скандала.
„Аз напълно разбирам притесненията на министър-председателя, защото този тежък случай засяга не само лично него, но България и във вътрешен, и в международен план“, сподели държавният глава във Фейсбук.
„Не аз трябва да отговарям на въпроси, защото нямам никакво отношение към действията на прокуратура и полиция, още по-малко на друга държава. Това коментирах днес пред журналисти за хипотезата на министър-председателя, че публикациите са били насрочени да излязат в сряда, когато се проведе и гражданското шествие в памет на Апостола на свободата“, добавя Радев.
“В отговор на въпрос за решението за отлагане на влизането ни в чакалнята на еврозоната посочих, че имаме ясни цели – пълноправно и надеждно участие на България във всички стълбове и политики на Европейския съюз. Това означава членство и в еврозоната. Въпросът обаче е как ще стигнем дотам“, добави той.
„От действията на българските правителства зависи дали въвеждането на еврото ще бъде свързано с реална икономическа и социална интеграция или ще поражда недоверие, че и този път цената ще бъде платена от гражданите. Очаквам от българското правителство много по-открита, по-ефективна политика, която да върне доверието в този процес. Според мен експертният консенсус трябва да предшества политическите декларации“, сподели Радев в социалната мрежа.