Черепа с криминална регистрация в Несебър, милиционери го сгащили да играе хазарт

Прокурори намериха криминална регистрация в касата на Черепа. Васил Божков е глобен в Несебър през 1979 г. заради хазарт, осъждан е и заради средна телесна повреда

Снимка: бТВ

Любопитни факти изскочиха от касата в сградата на „Нове холдинг“ в София. В нея Черепа е криел документ, разкриващ криминалното му минало. Оказа се, че първата му регистрация е в Несебър, а „прегрешението“, заради което е глобен 500 лева е съвсем безобидно. Санкцията му е била наложена, защото са го сгащили да играе хазарт в морския град.
Хазартният бос е осъден и за средна телесна повреда в далечната 1982 г.
По-интересното е как документите са се озовали в банковия му сейф, след като би трябвало да са в архивите на МВР.
Става дума за бланка за криминалистическа регистрация по образец от времето на НРБ. В нея са нанесени криминална регистрация и две присъди – за хазартна дейност от 1979 г. и за средна телесна повреда през 1982 г. Нанесен е и дактилоскопски отпечатък на лицето с име и фамилия Васил Божков, съобщава бТВ.
Спецпрокуратурата е изискала от главния секретар на МВР да провери дали действително Божков е криминалистически регистриран и, ако да, къде се намират бланките. Ще се установява и дали този тип документи се съхраняват по законов ред и дали има данни на Божков да е връчван оригинал.
Освен това, в офиса са били намерени пистолет и пушка.