Караянчева беснее, защото хората освиркаха ГЕРБавите пред паметника на Левски

Парламентарната шефка Цвета Караянчева изкара президента виновен заради това, че народът освирка Фандъкова и ГЕРБавите пред паметника на Левски

Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението. Това сподели във Фейсбук председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Тя обвинява държавния глава за това, че хората освиркват кметът на София Йорданка Фандъкова и ГЕРБерастите, но колкото и да беснее, доверието в парламента, на който тя е ръководител няма да се повиши. 68% нямат вяра на онези, които си играят със съдбите ни в сградата, на която пише „Съединението прави силата“.
Нима Цвета вярва, че президентът има толкова власт, за да може да накара народа да освирква онези, които са си за освиркване!?
„Неее, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието (б.а. от Общобългарския комитет „Васил Левски“) от „Дондуков“ 2 до Паметника. Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „Мафия“ и „Радев“?“, пита шефката на най-омразната институция.
„Заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват, и в крайна сметка – паметта на Апостола на свободата. Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони“, коментира Караянчева.
Ако някой осквернява паметта на Апостола, то това са онези политици, заради които навярно Левски се обръща в гроба.
„Свикнали сме да казваме, че идваме пред неговия паметник, за да склоним глави пред Левски. Но Левски не обича склонените глави. Не да склоним, а да изправим глави сме дошли днес!“, каза президентът Румен Радев. „Свободното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Това ли е чистата и свята република на Дякона?“, попита той.
„На такива ли хора дадохме народната работа – които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?“, добави президентът.
Според него причините за неволите ни са в нашето собствено униние, в примирението с лъжата и грабежа, с бедността и несправедливостта. Явно с тези свои думи е ядосал отново Цвета Караянчева.
„Разделяй и владей“ е една от най-циничните политически максими през вековете. Тази вечер президентът Радев доказа, че няма да се поколебае да дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски. Обаче втората част, поне тази вечер, за негово съжаление, му се изплъзна. Защото тази вечер демонстрира също, че той не знае какво е тълпа и няма идея как да я контролира“, коментира тя.
„Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите…“, заяви парламентарната шефка.
„Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден“, добави тя.
Колко права е Цвета! Има защо наистина да се боят онези, които сме избрали, за да направят законите, с които крадливите политици да влязат в затвора и българите да не са най-бедни и болни в Европа.