Президентът :“Господин Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги“.

Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, в които се обсъжда назначението и служебната квартира на настоящата съпруга на президента Десислава Радева от времето, когато двамата са работила във ВВС.

„Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи“, добави Радев.

Според него в безсилието си Борисов атакува и неговото семейство. „Методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода. Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов“, заяви още Радев.

„Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, коментира Румен Радев.