Бургас под блокада заради зловещия коронавирус

 За Бога, братя, не пътувайте, за да не се разправяте с полицаи на КПП-та! За да ограничат зловещия корорнавирус властите спират въвеждат и не вечерен, а сутрешен час

Утре Бургас ще осъмне под блокада, както и всички останали областни градове. На КПП униформени служители ще спират всяко превозно средство. Мерките са заради зловещия коронавирус. Здравният министър Кирил Ананиев съобщи на брифинт в Министерския съвет, че вече е подписал заповедта, която влиза в сила от полунощ.
Той уточни, че през КПП ще може да преминат само хората, чието пътуване е неотложно. Те трябва да представят служебна бележка от работодател, ако се налага да влязат в града по работа, или медицински документ, ако е по здравословни причини. Желаещите да се завърнат в Бургас пък трябва да покажат документ за самоличност, в който да е посочен постоянен адрес или настоящ в Бургас.
От утре се ограничава и пазаруването в магазините и аптеките. Хората под 60-годишна възраст нямат право да влизат в търговските обекти между 8:30 до 10:30 часа. Тогава могат да пазаруват само възрастните хора.
Забраняват се вече и разходките в паркове, както и посещенията на спортни и детски площадки, съоръжения на открити и закрити обществени места.