Гардове от НСО окървавиха протест, биха медицински сестри

Брутални кадри в сърцето на София разтресоха хората. На тях се вижда как гардове от НСО се борят с медицински сестри, излезли на перваза на бившия партиен дом

Шокиращи кадри от сградата на бившия партиен дом в столицата, където заседава Здравната парламентарна комисия, взривиха социалните мрежи. Стотици хора открито критикуват НСО заради биячи, които на видоклип се вижда как се опитват да скъсат ръкава на жена, качила се на перваза и една стъпка я дели от Рая.
Пред медиите Бойка Анастасова, която е една от петте медицински сестри барикадирали се в сградата след протест заради лъжите на управляващите, каза, че е била бита от служители на НСО. Тя сподели, че по ръцете си има синини и кръв, а по-късно на брифинг шефът на службата ген. Красимир Станчев се опита да отрече това, което се вижда на публикуваният видеоклип. Насилие срещу медицинските сестри, излязли на протест, нямало. По доста нелеп начин той се опита дори да изкара протестиращите дами терористи. За първи път се случва такова нещо като някакъв терористичен акт или като отвличане, заяви генералът.
Протестиращите жени се прибраха от первазите на прозореца след повече от час преговори с психолози и служители на НСО, съобщава бТВ.
Според медицинските сестри, решението да останат в сградата на Народното събрание било спонтанно. По думите им излезли на перваза, защото се страхували от служителите на НСО и психолозите, които преговаряли с тях. Също, защото им изключили тока.
Нагло управляващите от ГЕРБ осъдиха поведението на сестрите. Изкараха ги провокатори, а това са достойни дами, борещи се за по-добри условия за труд и за справедливо заплащане. ГЕРБавите в парламента обаче така извъртяха нещата, че се опитаха да внушат на зяпачите пред телевизорите, че медицинските сестри били платени протестиращи. Кой им плаща обаче не става ясно.
Два дни преди Международния ден на жената пет дами бяха нашамарени и не се намериха мъже, които да скочат срещу онези държавни служители, които посягат на представителите на нежния пол. Срамота!