Маскарадът започна! Ананиев нареди всеки вече да са с маска

5000 лева е глобата за излизане навън без маска. Може и да не пази от проклетия коронавирус, но без нея си глобен съгласно новата заповед на министър Ананиев

Грозната маска, която дойде на мода заради зловещия коронавирус, от днес се превръща в задължителна част от облеклото на българина. Здравният министър Кирил Ананиев заповяда всички вече да са с маски и на открити, и на закрити обществени места.
За неизпълнението на заповедта глобата е 5000 лева, съобщава бТВ.
Междувременно от МЗ съобщиха, че установените случаи на коронавирус в България вече са 359. В болница са настанени 113 от заболелите, като 13 пациенти са в интензивни отделения.
Лекарят д-р Александър Станоевски предупреди, че вирусът се е оказал доста агресивен и води до тежки изменения на белите дробове. Той не засяга само възрастните хора, а и младите, добави той.
Жена от ромски произход, на която бе съставен акт за 5000 лева, защото седнала на пейка пред блока, в който живее пък, сподели, че по-страшни от гадния коронавирус са мерките, които властта взима.
От днес маскарадът е пълен и всеки, който бъде хванат немаскиран, ще бъде сурвакан от държавата. А за хората, които не са от онези плашливите, които бързат да се запасят и не са успели да си купят маска, изборът е ясен: или ще ще направят разходка до магазина за 5000 лева, или ще вземат сутиена на жена си и ще си скрият с него носа. Да живее „демокрацията“ и онези, които борят коронавирусите „демократично“!